Οργή για τους γνωστούς-«αγνώστους»

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε με οργή τις μερικές εκατοντάδες κουκουλοφόρους που έκαναν την Τρίτη πορεία στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της 17Ν και χυδαιολογώντας εναντίον των θυμάτων της τρομοκρατίας.

Οι γνωστοί-«άγνωστοι» πάντως προχώρησαν χθες σε νέα πρόκληση. Επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον της εφημερίδας «Απογευματινή». Για όσα συνέβησαν στην πορεία, η Εισαγγελία άσκησε δίωξη και παρήγγειλε τη διενέργεια αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των εξτρεμιστών.

Κατά τα άλλα, ραντεβού στα τυφλά με την κάλπη δίνουν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι στους μεγάλους δήμους καθώς, μετά τις αλλαγές στα δημοτολόγια, μόλις 10 ημέρες πριν από τις εκλογές δεν ξέρουν πού ψηφίζουν. Ενδεικτικό της κατάστασης που αναμένεται να επικρατήσει είναι το ότι το υπουργείο Εσωτερικών νοίκιασε για την ημέρα των εκλογών 400 ταξί και καμιά διακοσαριά μίνι-βαν τα οποία θα μεταφέρουν τους πολίτες που θα… χαθούν στο εκλογικό τους τμήμα. Πάντως υπάρχει ακόμη καιρός να μάθετε πού ψηφίζετε τηλεφωνώντας στο 1464…

Όσο για τη Ν.Δ., συνεχίζει να ενδοσκοπεί. Κάθε μέρα επιτελείς της Ρηγίλλης, βουλευτές και στελέχη εμφανίζονται όλο και περισσότερο παγιδευμένοι στα όσα συμβαίνουν στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Κάθε μέρα που περνά το κλίμα κατήφειας και απαισιοδοξίας διαπερνά όλη την κομματική πυραμίδα, ενώ οι βουλευτές σηκώνουν τα χέρια ψηλά και αρνούνται να υπερασπιστούν την υποψηφιότητα Τζαννετάκου για να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους τους. Την ηττοπάθεια των στελεχών της Ν.Δ. σχολίασε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη μ’ έναν στίχο του Ιάκωβου Καμπανέλλη από το γνωστό τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι. «Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει», είπε η υποψήφια δήμαρχος και ο… νοών νοείτω.

Πλατύφυλλο βασιλικό προσέφερε μια κάτοικος της περιοχής Μακρυγιάννη κατά την επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στον πεζόδρομο του Αγίου Παύλου για να επιθεωρήσει τις εργασίες της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων. Αυτή πάντως ήταν μία από τις ελάχιστες εμφανίσεις του Πρωθυπουργού πριν από τις εκλογές διότι δεν επιθυμεί να πολώσει το κλίμα και να δώσει πολιτικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “