ΕΥΣΗΜΑ ΚΟΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «έξω πάμε καλά» θα μπορεί στο εξής να επικαλείται ο Πρωθυπουργός όταν θα δέχεται επικρίσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας.

Μετά τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ που είπε χίλια καλά λόγια για τη στάση που τήρησε η χώρα μας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα, την σκυτάλη πήρε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Κοέν. Στη συνάντηση που είχε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη Θεσσαλονίκη, απέδωσε… εύσημα στη χώρα μας λέγοντας «τα πήγατε πολύ καλά στο Κόσοβο, συνεχίστε έτσι». Ύστερα όμως ο Αμερικανός αξιωματούχος άλλαξε ύφος, για να πει το αυτονόητο. Ότι, δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να κάνει περισσότερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. (Σελ. 8).

* Την ίδια ώρα ο Κώστας Σκανδαλίδης με εντολή του Πρωθυπουργού κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τις παρατεταμένες διακοπές των κομματικών στελεχών. Τους έστειλε επιστολή με πρόγραμμα εργασιοθεραπείας, το οποίο ισχύει για όλο το καλοκαίρι με εξαίρεση τις πρώτες 15 ημέρες του Αυγούστου. Τώρα ποιος θα τηρήσει τις κομματικές εντολές, αυτό είναι άλλο θέμα.

* Πάντως στο εσωκομματικό πεδίο του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι η θερινή ραστώνη είναι ωφέλιμη. Μέρα τη μέρα ρίχνει τους τόνους και καλύπτει τις όποιες διαφωνίες και εντάσεις εκδηλώθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή το περασμένο Σάββατο. Το μόνο θέμα από εκείνη τη συνεδρίαση που εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα είναι οι καταγγελίες του Γιάννη Καψή για τη διαφθορά ορισμένων δημοσίων λειτουργών. Ο βουλευτής κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα και δεν αποκλείεται να τον καλέσει σε συνάντηση ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πάντως δεν είναι ενθουσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο ετέθη το θέμα. (Σελ. 5).

* Όσο για τον κ. Κ. Καραμανλή, βρίσκεται πολύ μακριά από τα προβλήματα της κομματικής καθημερινότητας. Να φαντασθεί κανείς πως ούτε το κινητό του δεν πιάνει στο σημείο που κάνει διακοπές. Μόνο ένας άνθρωπος δουλεύει στη Ρηγίλλης. Ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Αργυρός, που πήρε εντολή από τον πρόεδρο να παραδώσει στο τέλος Αυγούστου ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του κόμματος. Μόλις ο κ. Κ. Καραμανλής το εγκρίνει, θα τυπωθεί και θα μοιρασθεί πόρτα-πόρτα. (Σελ. 7).

* Κατά τα άλλα, μετά τις «μαϊμούδες» ρούχα, ρολόγια και ηλεκτρονικές συσκευές παντός τύπου, τώρα έχουμε και «μαϊμούδες» επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, αλλά και 18.000 βιβλιάρια υγείας «μαϊμούδες». Τι σημαίνει «μαϊμού» επίδομα; Παίρνει, για παράδειγμα, ένας υπάλληλος επίδομα για τον χειρισμό κομπιούτερ, αλλά στην υπηρεσία που εργάζεται δεν υπάρχει τέτοια συσκευή ούτε για δείγμα. (Σελ.37).

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “