Σε δύο στρατόπεδα και οι εφημερίδες της Ν.Δ.

Διχάζει τις εφημερίδες της παράταξης ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τα έντυπα που στηρίζουν τη Ν.Δ., οι διευθυντές και οι αρθρογράφοι τους είχαν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Από τη μια μεριά ήταν εκείνοι που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από τη θέση του εκπροσώπου και από την άλλη εκείνοι που επέμεναν ότι η επιλογή του κ. Κ. Καραμανλή είναι ορθή και ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος είναι χρήσιμος, επιτυχημένος και αποτελεσματικός.

Τις πρώτες βολές ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. τις δέχθηκε από τον «Ελεύθερο Τύπο». Μια εφημερίδα που συχνά επικρίνει τον πρόεδρο για τον τρόπο λειτουργίας του στενού του περιβάλλοντος. Ο διευθυντής της εφημερίδας κ. Γ. Κύρτσος σε άρθρα του έχει ζητήσει την αντικατάσταση του εκπροσώπου και έχει εκφράσει έντονες διαφωνίες για την επικοινωνιακή τακτική που εφαρμόζει το κόμμα. Από τις εκλογές όμως και μετά οι αιχμές εναντίον του εκπροσώπου ήταν καθημερινές, ενώ μετά τη συνέντευξη Καρατζαφέρη την οποία φιλοξένησε η εφημερίδα οι σχέσεις των στελεχών της με τη Ρηγίλλης είναι στη χειρότερη φάση τους. Ο κ. Γ. Κύρτσος μάλιστα με δηλώσεις του ζήτησε από τον κ. Κ. Καραμανλή να διώξει τον Άρη πριν από τον Ιούνιο γιατί μετά αρχίζουν οι καθημερινές επιθεωρήσεις και ένα κόμμα μπορεί να γλιτώσει από πολλά, όχι όμως από τη διακωμώδηση.

«Λασπόλουτρα»

Στο χθεσινό άρθρο του εξάλλου ο κ. Γ. Κύρτσος επισημαίνει: «Το 43% που συσπειρώθηκε γύρω από τη Ν.Δ. δεν ανέχεται την πολιτική συμπεριφορά του κ. Σπηλιωτόπουλου και τα πολιτικά λασπόλουτρα με τα οποία επιχειρεί να καλύψει τα λάθη του”. Αλλά και ο «Αδέσμευτος» του Δ. Ρίζου από καιρό είχε θέσει θέμα Σπηλιωτόπουλου. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Δ. Ρίζος είχε ζητήσει την αντικατάσταση του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου και την τοποθέτησή του σε άλλο πόστο για να εκτονωθεί η ένταση.

Πάντως, χθες, στη στήλη του ο εκδότης της εφημερίδας επισημαίνει: «Ιδού με τι ασχολείται σύμπαν το Έθνος. Με την αναγραφή ή μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, με τον Καραταζαφέρη και τον… απόβλητο Άρη Σπηλιωτόπουλο. Η αγωνία κατατρώγει τον ελληνικό λαό. Είναι “Σαλώμη” ο Άρης; Ποιοι κρύβονται πίσω από τον Καρατζαφέρη; Συνδιοικεί με τον Κώστα ο Άρης;». Πάντως σε γενικές γραμμές οι τόνοι που έχει κρατήσει η εφημερίδα είναι χαμηλοί διότι δεν επιθυμεί να ταυτισθεί με τον «Ελεύθερο Τύπο» ούτε να στηρίξει τον κ. Γ. Καραταζαφέρη.

Στον αντίποδα είναι η εφημερίδα “Χώρα”, την οποία διευθύνει ο κ. Γ. Τράγκας. Αυτή την περίοδο είναι το έντυπο που στηρίζει όλες τις αποφάσεις του προέδρου, ενώ συντηρεί καθημερινά από την επομένη των εκλογών το θέμα της νοθείας με απόψεις και θέσεις που εκφράζει στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος».

Στήριξη στον εκπρόσωπο προσέφερε και η «Απογευματινή», η οποία αντιμετωπίζει πάντα θετικά τις αποφάσεις και τις επιλογές του κ. Κ. Καραμανλή. Θετικά αντιμετωπίζει τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. και η εφημερίδα «Βραδυνή», ενώ ο «Αδέσμευτος» του κ. Μήτση δείχνει να τηρεί στάση ουδετερότητας.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “