Τρέχουν και... δεν φθάνουν στη Ν.Δ.

«Ράβε ξήλωνε, δουλειά να μη σου λείπει». Αυτή η ρήση ίσως μπορεί να αποδώσει τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο στη Ρηγίλλης. Ηγεσία, κορυφαία στελέχη και σύμβουλοι επικοινωνίας βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης καθώς τρέχουν ­ και δεν φθάνουν ­ να προλάβουν την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα βουλευτών και στελεχών και να κλείσουν τα μέτωπα που ανοίγουν συνεχώς. Κάθε μέρα προκύπτει ένα απρόβλεπτο γεγονός που ακυρώνει την όποια προσπάθεια να πείσουν την κοινωνία ότι διαθέτουν προτάσεις και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Για παράδειγμα χθες ­ όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη ­ ελάχιστοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έδωσαν σημασία στην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στον Πρωθυπουργό, με την οποία του γνωστοποιούσε τις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος. Τα μόνα θέματα που φάνηκε να απασχολούν τους βουλευτές ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι συγκρούσεις για το συνέδριο, ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη, οι κριτικές προτάσεις του Μιχάλη Λιάπη. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης, σε μια προσπάθεια να αποσείσουν τις ευθύνες τους για τα όσα συμβαίνουν στη Ν.Δ. και τα οποία αδυνατούν να ελέγξουν, επιρρίπτουν και πάλι τις ευθύνες στους δημοσιογράφους ­ ότι δήθεν αναδεικνύουν ασήμαντα θέματα.

Στου Μακρυγιάννη

Και για τη Ρηγίλλης, ασήμαντα θέματα θεωρούνται η συμμετοχή βουλευτών της Ν.Δ. στις γιορτές του Μακρυγιάννη (όπου η Ν.Δ. κατέθεσε για πρώτη φορά και στεφάνι) υπό τους ήχους των «πατριωτικών» συνθημάτων «στο χώμα, στο χώμα, το πουλημένο κόμμα» και «αλήτες προδότες κομμουνιστές». Επιτελικά στελέχη της Ν.Δ. πάντως εμφανίζονται με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος επιμένει ότι το κόμμα πρέπει να τηρεί αποστάσεις από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και βεβαίως να μην εκπροσωπείται το κόμμα επισήμως.

Οι επιτελείς της Ρηγίλλης όμως έχουν άλλη άποψη. Έτσι αποφάσισαν η Ν.Δ. να εκπροσωπηθεί επισήμως από έναν βουλευτή χαμηλών τόνων, τον κ. Α. Νεράτζη, ώστε να αποφορτιστεί η κατάσταση. Πέτυχαν όμως το αντίθετο αποτέλεσμα. Πέρασαν αρνητικό μήνυμα στην κοινωνία για επιστροφή του κόμματος στο παρελθόν, το οποίο μάλιστα συντηρήθηκε και χθες με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις βουλευτών που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Στο θέμα παρενέβη και ο Δ. Ρέππας τονίζοντας ότι «η παρουσία εκπροσώπων στην εκδήλωση του Μακρυγιάννη αποδεικνύει πόσο προσκολλημένοι είναι στο παρελθόν. Είναι όμως η πρώτη φορά ­ και αυτό ξενίζει ­ που εκπροσωπήθηκε επισήμως η συντηρητική παράταξη σε μια εκδήλωση διχασμού για να αποδείξει έτσι τι ακριβώς εννοεί με το εφεύρημα περί μεσαίου χώρου».

Το ζοφερό κλίμα στη Ρηγίλλης επιτείνεται και από τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων που έγιναν για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και δείχνουν ότι ένα ενδεχόμενο κόμμα Αβραμόπουλου φαίνεται να παίρνει διπλάσιες ψήφους από τη Ν.Δ. σε σχέση με το κυβερνών κόμμα.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “