Στη χειρότερη στιγμή για την κυβέρνηση ήρθε η υπόθεση Παλαιοκρασσά. Ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή συνέντευξη κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι υπέστη βαρύ πλήγμα και μάλιστα σε θέματα διαπλοκής, τα οποία υπήρξαν σημαία της πολιτικής της.
Σε μια στιγμή που στο Μαξίμου και στη Ρηγίλλης δίνουν πολιτική και επικοινωνιακή μάχη για να αναδείξουν τις πολύκροτες μεταρρυθμίσεις που προωθούν στις ΔΕΚΟ και να περιορίσουν το κλείσιμο της ψαλίδας στις κρίσιμες δημοσκοπήσεις του Δεκεμβρίου, η ηχηρή παραίτηση Παλαιοκρασσά ήρθε να ανατρέψει αυτούς τους σχεδιασμούς. Ο κ. Παλαιοκρασσάς μίλησε για στημένους διαγωνισμούς, ενώ κατονόμασε τον κ. Δ. Σιούφα και «φωτογράφισε» τον Πρωθυπουργό ως υπευθύνους για ανοχή όσον αφορά τη διαπλοκή στη ΔΕΗ.
TON ΔΡΟΜΟ της Δικαιοσύνης παίρνει η πολύκροτη υπόθεση των « τρύπιων» Τελωνείων Δοϊράνης και Νίκης, που μέχρι πρότινος προσέφεραν ευκαιρίες για ανεξέλεγκτη δράση των λαθρεμπόρων τσιγάρων, ποτών και κυρίως πετρελαιοειδών. Ο διάδοχος του Αδάμ Ρεγκούζα, κ. Αντώνης Μπέζας, αποφάσισε να κλείσει την πληγή και καταθέτει αύριο στον εισαγγελέα το πόρισμα της έρευνας των ειδικών επιθεωρητών, στο οποίο αποκαλύπτεται τι συνέβη μετά την παραβίαση της διακρατικής συμφωνίας της χώρας μας με τα Σκόπια με μονομερή απόφαση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
ΣΥΝΕΒΗ KI AYTO! Σχεδόν μόλις δύο χρόνια μετά τη λειτουργία της Αττικής Οδού και πριν προλάβουμε να απολαύσουμε τις ευθείες της, ήρθε ο κορεσμός της. Το όριο αντοχής της Αττικής Οδού είναι 250.000 οχήματα την ημέρα (αναμενόταν να «αντέξει» έως το 2009) και ήδη περνούν περισσότερα από 240.000. Απ’ ό,τι φαίνεται, ουδείς συγκοινωνιολόγος μπορούσε να προβλέψει ότι θα υπάρξει άλμα τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των νέων αυτοκινήτων που μπαίνουν στην κυκλοφορία.
KATA TA ΑΛΛΑ, η κρίσιμη ώρα για τον Πέτρο Μαντούβαλο έφθασε, αφού την Πέμπτη το πρωί – με την ιδιότητα πλέον του κατηγορουμένου – καλείται σε απολογία στο πλαίσιο της έρευνας για τα παραδικαστικά κυκλώματα.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ χθες το ιρακινό δικαστήριο, όπου ο πρώην ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν δικάζεται για τη σφαγή 148 σιιτών χωρικών στο Ντουτζέλ, η οποία είχε γίνει σε αντίποινα για την επίθεση που είχε δεχθεί εκεί το 1982, οι καταθέσεις δύο μαρτύρων κατηγορίας. Σοκ προκάλεσε ιδίως η κατάθεση του μάρτυρα Αχμέντ Χασάν Μοχάμεντ, ο οποίος μίλησε για τα βασανιστήρια που γίνονταν σε άνδρες και γυναίκες, την ώρα που οι ανακριτές του καθεστώτος άφηναν μωρά να πεθαίνουν μέσα σε ένα δωμάτιο ανακρίσεων, όπου υπήρχε ένας ειδικός τρίφτης κρέατος, στον οποίο έμπαιναν μόνο ανθρώπινες σάρκες.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “