Φωτιές ανάβει πάλι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στη N.Δ. Ένα χρόνο πριν από τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές οι κόντρες για τις υποψηφιότητες έχουν ξεσπάσει.
Στο επίκεντρο της μάχης βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος καθώς η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Υπερνομαρχία Αττικής διχάζει βουλευτές και στελέχη. Μπορεί βεβαίως η Υπερνομαρχία – ως αντίβαρο στη μάχη εντυπώσεων από τις αναμενόμενες ήττες στον κάμπο – να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της N.Δ., δεν είναι όμως το μόνο. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα στελέχη που διεκδικούν υποψηφιότητες έχουν αποδυθεί σε πόλεμο εξόντωσης των εσωκομματικών αντιπάλων και η κατάσταση στις τοπικές οργανώσεις είναι εκρηκτική, όπως χαρακτηριστικά λένε βουλευτές επαρχίας.
THN ΙΔΙΑ ΩΡΑ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη σκληρή αντιπολιτευτική του στάση. Χθες αποκάλυψε ότι πολλά από τα νομοσχέδια που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση είναι διάτρητα, καθώς σε περισσότερες από 30 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί παραβιάσεις του Συντάγματος και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Παράλληλα εκτιμά ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μεγάλη φοροεπιδρομή, ενώ χαρακτηρίζει μετέωρο τον προϋπολογισμό με «14 μαύρες τρύπες» που τον καθιστούν ανεφάρμοστο.
H ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ είδηση της ημέρας όμως, που αφορά όλους μας, έρχεται απο τις Βρυξέλλες. Με πρόταση της Κομισιόν στο Συμβούλιο οι αστυνομικές δυνάμεις των χωρών-μελών θα μπορούν να συνεργάζονται μεταξύ τους απευθείας για όλα ανταλλάσσοντας πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα όσων θεωρούν υπόπτους. Εννοείται αγνοώντας τη Δικαιοσύνη, τις κυβερνήσεις και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και μη χειρότερα…
ΟΣΟ για την περίφημη μεταρρύθμιση με τη διεύρυνση του ωραρίου, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση θα έφερνε νέες θέσεις εργασίας, το μόνο που… έφερε προς το παρόν είναι αύξηση της «μαύρης εργασίας». Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται με την απειλή της απόλυσης να εργάζονται περισσότερο και για υπερωρίες ή αύξηση μισθού ούτε λόγος. Πολλοί μάλιστα είναι ανασφάλιστοι και οι αμοιβές τους είναι κάτω απο τις συλλογικές συμβάσεις.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ χαρακτήρα είχε η χθεσινή επίσκεψη του Γκέρχαρντ Σρέντερ στην Κωνσταντινούπολη και η συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Ήταν μία υπόμνηση της υποστήριξης που παρέσχε ο απερχόμενος καγκελάριος στην τουρκική ευρωπαϊκή πορεία, σε αντίθεση με τη νέα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν διακρίθηκε για τη φιλοτουρκική στάση της.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ “