«Chevalier» με Ρουβά και βλέμμα στο Βερολίνο για την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Την περιμέναμε στο Φεστιβάλ Βενετίας, φαίνεται όμως πως το καλό πράγμα αργεί να μονταριστεί. Γιατί η πολυαναμενόμενη ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη «Chevalier» δεν απορρίφθηκε, όπως κάποιοι υπονόησαν, καθώς δεν είχε ποτέ υποβληθεί. Ακούγεται ότι η σκηνοθέτιδα επιβλέπει ένα νέο μοντάζ – προσβλέποντας, υποθέτουμε, στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βερολίνου τον Φεβρουάριο.
Μεταξύ μας, το ιδιόρρυθμο, μεταμοντέρνο σκηνοθετικό της στυλ ταιριάζει «γάντι» με εκείνη τη διοργάνωση, οπότε, γιατί όχι; Στο «Chevalier», λοιπόν, μια παρέα ανδρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Οταν μια μηχανική βλά́βη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, εκείνοι θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier (ιππότης). Και φυσικά, κανείς δεν επιτρέπεται να κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής.
Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη της ταινίας, σε σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου (συν-σεναριογράφος των ταινιών «Κυνόδοντας» και «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου) και της Αθηνάς Τσαγγάρη με το πιο ετερόκλητο καστ που έχετε δει ποτέ σε ελληνική ταινία καθώς πλάι στον Βαγγέλη Μουρίκη (εντελώς κινηματογραφικός) και τον Γιώργο Κέντρο (εντελώς θεατρικός) φιγουράρει ο Σάκης Ρουβάς (!) ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Πάνος Κοράνης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Γιάννης ∆ρακόπουλος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/culture/article/5151422/chevalier-me-royba-kai-blemma-sto-berolino/