Βασίλης Αλεξάκης: «Για να γράψεις για την πείνα πρέπει να είσαι χορτάτος»

alexakis Ο έλληνας συγγραφέας μιλάει για το Μουντιάλ των Αστέγων, το μυθιστόρημα που παίρνει το μέρος των κακών μαθητών, την Ελλάδα του Ανδρέα, τη λέξη ευτυχία που θα έπρεπε να καταργηθεί. Και δηλώνει ένοχος γιατί έχει κλέψει φλιτζανάκια της Ολυμπιακής!

«Αυτό που λένε ότι στην κρίση βοηθάει ο ένας τον άλλον είναι παραμύθι» λέει ο Βασίλης Αλεξάκης. «Ο καθένας είναι μόνος του, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ακούσεις τον άλλο. Η κοινωνία δεν είναι καθόλου συμπαθής και φιλική. Η κρίση έχει απομονώσει τους ανθρώπους και προσωπικά βλέπω γύρω μου μια τεράστια μοναξιά».

Ο συγγραφέας του Τάλγκο, του Παρίσι – Αθήνα και του μ.Χ., που γράφει τα μυθιστορήματά του στα γαλλικά και τα ελληνικά, που έχει πάρει στην Ελλάδα Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και στη Γαλλία Βραβείο Medicis και το Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας, ετοιμάζει το νέο του μυθιστόρημα (θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο) παρατηρώντας την Αθήνα της κρίσης.
«Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά υπάρχει και Μουντιάλ Αστέγων που γίνεται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή εξήντα χωρών. Μετέχουν και πλούσιες χώρες όπως η Ελβετία και οι ΗΠΑ. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς με πικρό χιούμορ: οι διοργανωτές που τους καλούν τους κλείνουν ξενοδοχεία ή τους αμολάνε στον δρόμο; Η ελληνική Εθνική Αστέγων έχει πάντως το επαναστατικό στοιχείο ότι είναι μεικτή. Στη θέση του σέντερ φορ παίζει γυναίκα. Τη λένε Ορθοδοξία, είναι 20 ετών, και την έδιωξε η μάνα της από το σπίτι γιατί δεν είχε δουλειά» λέει στο «Βιβλιοδρόμιο». Και συνεχίζει:
Διαβάστε τη συνέχεια στο:
http://www.tanea.gr/news/culture/books/article/5138295/gia-na-grapseis-gia-thn-peina-prepei-na-eisai-xortatos/