Οι Ελληνες δηλώνουν απογοητευμένοι από την Παιδεία: Δεν τους βοηθά να σταθούν στην αγορά εργασίας

panepistimio Την πρώτη θέση εντός της ΕΕ καταλαμβάνει η Ελλάδα ως χώρα οι πολίτες της οποίας δηλώνουν πως η εκπαίδευση και η κατάρτιση δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης «Ευρωβαρόμετρο» που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν κάτι τέτοιο ανέρχεται στο 43%.

Συγκεκριμένα, το 43% των Ελλήνων θεωρούν ότι η εκπαίδευση ή η κατάρτισή τους δεν τους παρείχε τις απαιτούμενες δεξιότητες ώστε να βρουν μια θέση εργασίας η οποία να ανταποκρίνεται στα επαγγελματικά τους προσόντα. Το ποσοστό αυτό κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη στην ΕΕ και ακολουθούν η Ισπανία (38%) και η Ιταλία (35%). Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 23%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Σουηδία (10%), στη Δανία (11%) και στη Γερμανία (13%).

Επιπλέον, σχεδόν οι μισοί Έλληνες ερωτηθέντες (49%, έναντι 56% στην ΕΕ) πιστεύουν ότι τα επαγγελματικά τους προσόντα θα αναγνωρίζονταν σε άλλα κράτη- μέλη. Το 6% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών προσπάθησε να εργαστεί ή να σπουδάσει σε άλλο κράτος- μέλος, αλλά δεν τα κατάφερε, είτε επειδή δεν αναγνωρίζονταν τα εν λόγω προσόντα του από τους δυνητικούς εργοδότες ή τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είτε επειδή οι ερωτηθέντες δεν είχαν επαρκείς πληροφορίες για την αναγνώριση των προσόντων τους στο εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο

http://www.iefimerida.gr/node/159644#ixzz34uDU28V7