Μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και προβληματισμό στο Polis Art Cafe

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και η Ο.Γ.Ε.Ε Αθήνας (BWP-Athens), μια οργάνωση που διοικείται και αποτελείται από γυναίκες-επιχειρηματίες, διοργάνωσαν στα τέλη του Μάη μια βραδιά γεμάτη συναίσθημα και προβληματισμό. Με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου της Δάφνης Καλογεροπούλου KΟΙΤΑΞΕ ΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ, εκδ. Κεδρος, το γνωστό στέκι της Στοάς του Βιβλίου Polis Art Café φιλοξένησε ένα δρώμενο που συνδύαζε τον ακαδημαϊσμό, την λογοτεχνική αφήγηση και την καλλιτεχνική πρωτοπορία.
Για τη συγγραφέα τοποθετήθηκαν ο δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, Γιώργος Κιούσης και ο διδάκτωρ καθηγητής Κοινωνιολογίας, Σπύρος Γάγγας, (Deree, American College of Greece). Ύστερα, η συγγραφέας ευχαρίστησε τους καλεσμένους της και μίλησε για τη θεματολογία του βιβλίου- μιας ιστορίας για τον έρωτα, τις σχέσεις και τη μοναξιά, την ενοχή, την ανάγκη για έγκριση και, τελικά, την πανανθρώπινη οδύνη της διαφορετικότητας. Η Δάφνη Καλογεροπούλου είπε χαρακτηριστικά: «Επιλέγω για θέματα όσα με έχουν πονέσει, ντροπιάσει, στιγματίσει. Κι αυτό διότι πιστεύω πως όσα κατακρίνουμε στον εαυτό μας, ίσως και να είναι η δύναμή μας. Οσα μας έχουν συνθλίψει, γίνονται η ταυτότητά μας, αν ξεπεραστούν. Νομίζω ότι το κοινό έχει τρομερό ένστικτο. Πάντα καταλαβαίνει τι είναι αυθεντικό και τι όχι. Και για μένα οι πληγές, τα μυστικά, οι σκοτεινές πτυχές που απελευθερώνονται και μεταβολίζοναι σε τέχνη είναι απ’ τα πιο αυθεντικά κομμάτια που διαθέτουμε».
Η βραδιά πλαισιώθηκε απ’ την θεατρική παράσταση της ομάδας ΕΚΠΟΙΗΤΕΣ που ερμήνευσαν αποσπάσματα της συγγραφέως. Με σκηνοθέτη την Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, η Στέλλα Γεωργουλέα, η Κατερίνα Νικολοπούλου, η Μαγδαληνή Παλιούρα, ο Μάρκος Στεφάνου και Μάνος Τσίζεκ υποδύθηκαν τους ήρωες του βιβλίου σ’ ένα δρώμενο που συνόδευσε με την κιθάρα και τη φωνή της η Λίνα Ζινά.
Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου της Δάφνης Καλογεροπούλου, Κοιταξέ με για να δω ποια είμαι εκδ. Κέδρος, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47 & Αγίου Αλεξάνδρου 58, Π. Φάληρο). Είσοδος Ελεύθερη.