Συνάντηση του Ναπολέοντα Μαραβέγια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τον Οικουμενικό Πατριάρxη Βαρθολομαίο στο Φανάρι επισκέφθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας. Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, η διοργάνωση ημερίδας για τη «Συντήρηση και Μελέτη Εκκλησιαστικών Κειμηλίων» στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στις 12 Ιουνίου.

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων (κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς) και την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Στόχος είναι να τεθούν τα θεμέλια της μελλοντικής συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και της Σχολής σε θέματα διατήρησης, συντήρησης και μελέτης των κειμηλίων της.
chalki1Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού συνεχάρη τον κ. Μαραβέγια για την πρωτοβουλία της Ημερίδας, του ευχήθηκε επιτυχία στις επικείμενες Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα είναι υποψήφιος.

Ο κύριος Μαραβέγιας συναντήθηκε επίσης με τον Ηγούμενο Διευθυντή της Σχολής Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης και Καθηγητή του ΑΠΘ Ελπιδοφόρο στη Χάλκη, προκειμένου να εξεταστούν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας της Επιστημονικής Ημερίδας.