[Προβολείς] Παιδιά του μηδενός

του Μιχάλη Τσιντσίνη

Αλήθεια πρώτη: «Το 65% του ελληνικού λαού ακούει μόνο ελληνική μουσική». Δεν ξέρουμε αν ακούει Πέγκυ Ζήνα, Πάολα ή Φαραντούρη. Ξέρουμε αυτό που έχει σημασία: Οτι κρατάει τα ώτα του αμόλυντα από βαρβαρικούς ήχους. Αλήθεια δεύτερη: «Στη Δανία ή την Ολλανδία το αντίστοιχο ποσοστό (των Δανών που ακούν μόνο δανέζικη μουσική και των Ολλανδών που ακούν μόνο ολλανδική) είναι 5%».

Αυτές τις αλήθειες δεν τις αποκαλύπτει κανένα πρόσωπο τυχαίο. Τις λέει ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου που φαίνεται ότι παίζει στα δάχτυλα τη στατιστική. Σε αυτό το 65% των ελληνόμουσων οπωσδήποτε συγκαταλέγεται και το 16,5% του εκλογικού σώματος που «περιμένει τη ΝΔ στα δεξιά της». Είναι οι απολωλότες αμνοί που έφυγαν από το μαντρί για χάρη του Καμμένου, του Καρατζαφέρη, του Πολύδωρα – που πήραν όλοι μαζί περίπου 6,5%. Το υπόλοιπο δέκα των «δικών μας παιδιών» ψήφισε, βεβαίως, Χρυσή Αυγή.

Η θεωρία δεν είναι νέα. Αυτοί που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή – αυτοί δηλαδή που ξεπλένουν στην κάλπη το αίμα του Φύσσα, τις κουμπούρες του Κασιδιάρη, τις σβάστικες – είναι απλώς δεξιοί που έχασαν τον δρόμο τους.

Δεν είναι θεωρία μόνο του Μπαλτάκου. Χθες, επτά βουλευτές των Εργατικών της Βρετανίας απηύθυναν ανοιχτή, αγωνιώδη επιστολή στον πρόεδρο Μίλιμπαντ. Του ζητούν να σκληρύνει τη γραμμή του στο Μεταναστατευτικό γιατί «η ανεμπόδιστη είσοδος πολιτών της ΕΕ από την Ανατολική Ευρώπη πληγώνει τις κοινότητες για των οποίων την εκπροσώπηση ιδρύθηκε το Εργατικό Κόμμα».

Τι ζητούν ο Μπαλτάκος και οι Εργατικοί; Να χαϊδέψουμε τους ψηφοφόρους της Ακροδεξιάς, λέγοντας τους αυτά που θέλουν να ακούσουν. Να επαναπατρίσουμε τα παραπλανημένα μας παιδιά, νομιμοποιώντας τα ένστικτά τους. Ετσι, λένε, θα καταπολεμήσουμε την Ακροδεξιά. Υιοθετώντας την ατζέντα της. Αφήνοντας λίγο από τον εθνικισμό, λίγο από τον ρατσισμό της να μας διαποτίσει. Ετσι, λένε, θα έχουμε νικήσει.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

http://www.tanea.gr/opinions/all-opinions/article/5127132/paidia-toy-mhdenos/