Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Εν τη ρύμη του λόγου τα περί Ουκρανίας...»

«Θα το παίζω εγώ υπουργός αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία;»

grigorakos Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, απέδωσε στη «ρύμη του λόγου», την τοποθέτησή του, πως «θα γίνουμε Ουκρανία» στην περίπτωση που την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, η Ελιά δεν συγκεντρώσει ικανό εκλογικό ποσοστό.

«Μιλούσα για πολιτική αστάθεια κι όχι για επεισόδια τύπου Ουκρανίας. Εν τη ρύμη του λόγου αναφέρθηκα στο παράδειγμα της Ουκρανίας» διευκρίνισε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

Αυτές οι δηλώσεις περί Ουκρανίας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών προκάλεσαν αντιδράσεις. Την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης μίλησε για επικίνδυνες δηλώσεις.

«Είναι τουλάχιστον, ατυχές αρμόδιος υπουργός για διενέργεια εκλογών να υποστηρίζει, ότι αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για την Ελιά θα δημιουργηθούν συνθήκες Ουκρανίας και να απειλεί με εμφύλιο πόλεμο. Πόσο, μάλλον που ο ίδιος έχει την ευθύνη για την ακώλυτη διενέργεια και ευρυθμία των εκλογών. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης.

Απο την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για τη στάση τους ως προς το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, χαρακτηριστικά, πως «όλοι έχουν πέσει πάνω από το πτώμα του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας το παράδειγμα της χήρας που κλαίει πάνω από τον άντρα της, ενώ φταίει εκείνη…».

Παράλληλα ο Λεωνίδας Γρηγοράκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από Υπουργός, στην περίπτωση που το Κόμμα του αποχωρήσει από τη Συγκυβέρνηση, σε περίπτωση ενός κακού αποτελέσματος το βράδυ των εκλογών.

«Θα το παίζω εγώ υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πάρει τίποτα στην Λακωνία; Έχουμε και μια αξιοπρέπεια. Πρέπει να είσαι ντε καλά υπουργός αν δεν σε θέλει ο λαός; Ας κάνει κυβέρνηση με τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ εμείς δεν μπορούμε να είμαστε απαξιωμένοι» δήλωσε. «Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι απαξιωμένο σε μια κυβέρνηση συνεργασίας. Θυσιάστηκαν κάποιοι, τώρα ήρθε η ώρα να θυσιαστούν και κάποιοι άλλοι».

«Ο Παπανδρέου παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%»

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκ των στενότερων συνεργατών του Βαγγέλη Βενιζέλου, απέδωσε την ευθύνη της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου:

«Ο Γιώργος παρέδωσε το κόμμα από το 45% στο 12%» είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ωστόσο ότι αν η Ελιά υποχωρήσει στο 4% θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.

«Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά… Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν… Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε…» επανέλαβε.

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5117571/lewnidas-grhgorakos-en-th-rymh-toy-logoy-ta-peri-oykranias/