Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα με εκπτώσεις-Απεργία εμποροϋπαλλήλων

magazia Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή με ενδιάμεσες εκπτώσεις τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο στο πλαίσιο των εκπτώσεων επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή, δηλαδή στις 4 Μαΐου.

Επειδή όμως την ημέρα εκείνη διεξάγεται ο «3ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας», από 8:00-11:00, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκτιμώντας ότι η επιτυχία της εκδήλωσης θα συμβάλλει στην ανάδειξη της εικόνας της πόλης και της αγοράς της, προτείνει στους εμπόρους μέλη του να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους από ώρα 12:00 – 18:00.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι εμποροϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία την Κυριακή και παράλληλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, «πριν μόλις τρεις εβδομάδες, την Κυριακή των Βαΐων (13/3), τα μαγαζιά άνοιξαν και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, που αναγκάστηκαν να εργαστούν, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες».

http://www.iefimerida.gr/node/153403#ixzz30jtLwVvj