Αντιδράσεις στη Βρετανία από τη ξενοφοβική καμπάνια του ακροδεξιού Φάρατζ

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Βρετανία η προεκλογική καμπάνια του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος UKIP, Ναϊτζέλ Φάρατζ, στην οποία επιτίθεται κατά των μεταναστών που αναζητούν εργασία στη χώρα.
BritainFaratzafises
Η καμπάνια, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες, αποτελείται από γιγαντιαία πόστερ τα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν σε εμφανή σημεία σε όλη τη χώρα.

Η πρώτη δείχνει τη σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης να σχίζει τη βρετανική σημαία. Στο κέντρο μπορεί κανείς να διαβάσει την ερώτηση: «Ποιος καταστρέφει στ’ αλήθεια αυτή τη χώρα; Το 75% των νόμων μας αποφασίζονται πλέον στις Βρυξέλες. Ας πάρουμε ξανά τον έλεγχο της χώρας μας. Ψηφίστε Ukip στις 22 Μαΐου».

Μία άλλη δείχνει έναν Βρετανό εργάτη να ζητιανεύει στο πεζοδρόμιο. Η λεζάντα γράφει: «Η εργασιακή πολιτική της ΕΕ. Οι βρετανοί εργάτες έχουν χτυπηθεί άγρια από την απεριόριστη φτηνή εργασία».
BritainFaratzafises3
Ενα άλλο πόστερ γράφει: «26 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη ψάχνουν για δουλειά. Και ποιων τις δουλειές λες να ψάχνουν;», δίπλα σε ένα γιγαντιαίο δάχτυλο που δείχνει όποιον κοιτάζει την εικόνα.
A pedestrian passes a United Kingdom Independence Party European elections campaign poster in Vauxhall, central London
Κατά την παρουσίαση της καμπάνιας του, ο Φάρατζ δήλωσε ότι μια νίκη του κόμματός του στο ευρωκοινοβούλιο θα προκαλούσε «σεισμό» στα πολιτικά πράγματα ενώ αποκάλεσε την καμπάνια του, η οποία υποστηρίζει ότι εκατομμύρια ευρωπαίοι εργάτες διεκδικούν τις δουλειές των Βρετανών, μια «σκληρή αντανάκλαση της πραγματικότητας»

Η προεκλογική εκστρατεία του Ukip έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, καθώς Βρετανοί συγκρίνουν το κόμμα με το (ακόμη πιο) ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), πολιτικό φορέα με φασιστικές ρίζες, το οποίο κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με σύνθημα «Βρετανικές δουλειές για Βρετανούς εργάτες».

Πάντως ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος απάντησε και στην κριτική που δέχτηκε ότι προσέλαβε τη Γερμανίδα σύζυγό του ως γραμματέα του λέγοντας ότι «κανείς άλλος» δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά, λόγω του πολύ πιεστικού ωραρίου.

Ε.Σ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22946&subid=2&pubid=63996521