Ο Γιάννης Πολίτης αναλύει τις εξελίξεις για τον κορονοϊό στο "Briefing" του Action24 [εκπομπές: 6-9 Απριλίου 2020]

Παρακολουθείστε στο Politis Online τις αναλύσεις του Γιάννη Πολίτη στην εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο στο Action 24 καθώς και όλες τις εξελίξεις από το μέτωπο του κορονοϊού, από την δημοσιογραφική ομάδα της καθημερινής εκπομπής. Αναλυτικά, ακολουθούν οι εκπομπές της τρέχουσας εβδομάδας (6-10 Απριλίου 2020).

 

Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού σε Ελλάδα και Ευρώπη, το Eurogroup και το σκηνικό σύγκρουσης από το “γερμανικό μπλόκο” στο ευρωομόλογο, η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και τα οικονομικά οφέλη από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ήταν τα ζητήματα γύρω από τα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του Γιώργου Πιέρρου με τον Γιάννη Πολίτη και Δημήτρη Τάκη, που σχολιάζουν καθημερινά την επικαιρότητα.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Γιάννης Πολίτης: “Για να το πούμε λαϊκά, η χώρα που θα “κρατήσει” τη πατέντα για το εμβόλιο, θα εκτινάξει την οικονομία της. Ο Τραμπ εκτός από τον στόχο της διαφύλαξης των Αμερικανών πολιτών, έχει στόχο και την εκτίναξη της οικονομίας της Αμερικής”.

Παρακολουθείστε όλη τη συζήτηση στο ακόλουθο βίντεο:

Briefing 06-04-2020

Μαζί με τους, σε απευθείας συνδέσεις, οι: Γιώργος Κύρτσος (Ευρωβουλευτής ΝΔ), Νίκος Φίλης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Γιασσάς (ογκολόγος), οι δημοσιογράφοι Γιώργος Μουρούτης, Σταμάτης Ζαχαρός, Γιάννης Αγουρίδης, Σταματίνα Σταματάκου, και ο Χάρης Ρώμας (ηθοποιός, εντεταλμένος σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής).

 

“Καμία χαλάρωση των μέτρων, αντιθέτως πρέπει αυτήν την εβδομάδα να γίνουν και πιο αυστηρά” ήταν το σχόλιο του Γιάννη Πολίτη αναφορικά με τη συζήτηση περί “εκδρομέων” του Πάσχα.

Το ότι τα πήγαμε καλά, δεν σημαίνει ότι μέσα σε ένα 24ωρο δεν μπορεί να ανατραπεί η εικόνα. Τα χωριά αντέχουν ακόμα. Αντέχουν γιατί δεν πήγαμε εμείς. Αλίμονό μας αν ξεχνάμε ότι η καλύτερη προστασία για τους αγαπημένους μας εκεί είναι το να μην πάμε”, συμπλήρωσε εμφατικά, μεταφέροντας μάλιστα την εικόνα από την πατρίδα του, την Λευκάδα: “Στο Μεγανήσι αυτή την στιγμή υπάρχει ένας αγροτικός γιατρός. Φανταστείτε τώρα να πάω εγώ και άλλοι πενήντα τι έχει να γίνει. Πρέπει λοιπόν να σταματήσει αυτό το κουβεντολόι τώρα”.

Παρακολουθείστε στο ακόλουθο βίντεο όλη την εκπομπή με τις αναλύσεις του Γιάννη Πολίτη και Δημήτρη Τάκη.

Briefing 07-04-2020

Καλεσμένοι του Γιώργου Πιέρρου οι: Θεόδωρος Σκυλακάκης (Υφυπουργός Οικονομικών), Μαρία Συρεγγέλα (Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής), Θεόδωρος Βασιλακόπουλος (Καθηγητής Πνευμολογίας ΕΚΠΑ), Ανδρέας Ξανθός (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρ. Υπουργός Υγείας), και οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Δούκα, Σταμάτης Ζαχαρός και Γιώργος Μουρούτης.

 

Για τα κρούσματα στις δομές φιλοξενίας, για τη διανομή του “Αγίου Φωτός”, αλλά και για τα μπλόκα ενόψει Πάσχα συζήτησαν οι Γιώργος Πιέρρος, Γιάννης Πολίτης και Δημήτρης Τάκης. Ο Γιάννης Πολίτης εισήγαγε στη συζήτηση και την παράμετρο της “οργής των ντόπιων κατοίκων” στο ενδεχόμενο μετάβασης εκδρομέων στα χωριά και τα νησιά.

Briefing 08-04-2020

Μαζί τους για την ανάλυση της επικαιρότητας, οι: Γιώργος Κουμουτσάκος (Αν. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου), Μένη Μαλλιώρη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ), Σοφία Βούλτεψη (Βουλευτής ΝΔ), Αργύργης Αργυριάδης (δικηγόρος), και οι δημοσιογράφοι  Γιώργος Μουρούτης και Σταμάτης Ζαχαρός.

 

 

“Κάθε μέρα, βήμα βήμα, βλέπουμε την Ιερά Σύνοδο να συντάσσεται με την πολιτεία, και αυτό είναι και για το δικό της και για το δικό μας καλό” ανέφερε ο Γιάννης Πολίτης στο ξεκίνημα της εκπομπής σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και τη στάση της Εκκλησίας.

Η αλλαγή της ύλης στις Πανελλαδικές εξετάσεις και το κρίσιμο Eurogroup ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι Γιώργος Πιέρρος, Γιάννης Πολίτης και Δημήτρης Τάκης.

Briefing 09-04-2020

Καλεσμένοι της εκπομπής, οι: Τάκης Θεοδωρικάκος (Υπουργός Εσωτερικών), Γεώργιος Μπουλμπασάκος (Πνευμονολόγος), Eλίζα Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής ΝΔ), οι δημοσιογράφοι Σταμάτης Ζαχαρός, Γιώργος Μουρούτης, καθώς και ο Γιώργος Ευγενειάδης (Τεχνολόγος Τροφίμων, Εκπαιδευτικός στην Ειδική Εκπαίδευση, και συγγραφέας βιβλίου μαγειρικής).

Παρουσίαση: Γιώργος Πιέρρος

Αρχισυνταξία: Τάσος Παππάς

Μίξη Εικόνας: Κώστας Γκόφας

Ηχοληψία: Βασίλης Φραγκάκης

Χειριστής Video Wall – Γεννήτρια Χαρακτήρων: Άρης Σταμούλης

Μακιγιάζ: Καίτη Παπαϊωάννου

Γραφικά: Γιάννης Ρούσσης

Μοντάζ: Aθανάσιος Καραμολέγκος, Χαράλαμπος Μιχαλόπουλος

Βοηθός Κάμεραμαν: Φίλιππος Σαραντόπουλος

Τεχνικοί Ροής: Nίκος Σπυρόπουλος, Βαγγέλης Ποιμενίδης, Γιάννης Ζαρονίκος

Τεχνική Υποστήριξη: Διονύσης Ζημιανίτης

Τεχνικός Προϊστάμενος: Αποστόλης Μυλωνάς

Σκηνογράφοι: Ρένα Βαρδάκη, Ράνια Πότογλου

Διεύθυνση Παραγωγής: Kική Καραγεωργίου

Σκηνοθεσία: Mανώλης Αγγελάκης

Εκτέλεση Παραγωγής: PLD