Σκληρό ροκ με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Τον δρόμο της πολιτικής πόλωσης ακολουθούν τα κόμματα, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους εν όψει μιας ενδεχόμενης πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης.

Σκληρό ροκ με φόντο τις δημοσκοπήσεις

Με φόντο τις δημοσκοπήσεις, τόσο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν την αντιπαράθεσή τους, θέτοντας αφενός τα διλήμματα που εκ των πραγμάτων τίθενται με αφορμή την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και καθιστώντας σαφείς τις διαφορές που τους χωρίζουν.

Ενδεικτικό του κλίματος που θα επικρατήσει τους επόμενους μήνες, και σίγουρα μέχρι την έναρξη των διαδικασιών για την προεδρική εκλογή, ήταν η μετωπική σύγκρουση για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για χρηματισμό βουλευτών, θέμα το οποίο συνεχίστηκε και χθες, με την κυβέρνηση να περνά στην αντεπίθεση, μιλώντας για «πόλεμο λάσπης» και πολιτικό εκβιασμό των ανεξάρτητων βουλευτών.

Για τη ΝΔ και την κυβέρνηση συνολικά πάντως, η συγκρότηση της προεδρικής πλειοψηφίας αποτελεί τη βασική πολιτική προτεραιότητα, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν ότι το κλίμα μπορεί να αλλάξει μέχρι τον Φεβρουάριο και να υπάρξουν βουλευτές που θα μεταβάλουν τη στάση τους και θα στηρίξουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64079021