Φάουλ στον ρατσισμό!

foultorascism Τα σκληρά φάουλ στο ποδόσφαιρο τιμωρούνται ακόμη και με κόκκινη κάρτα. Μια κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό επιχειρεί να βγάλει και το διεθνές συνέδριο “Foul to Racism”, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την  FARE  (Partner  της UEFA για θέματα ρατσισμού) και την οργάνωση FOUL, σε συνεργασία με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως την Ε.Π.Ο. και τη Superleague.

Το συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη του ποδοσφαίρου ως ένα άθλημα χωρίς αποκλεισμούς, με στόχο  τη βελτίωση και την αύξηση της εκπροσώπησης των μειονοτήτων, αλλά και των γυναικών στο χώρο.

Προσωπικότητες από το χώρο το ποδοσφαίρου και  γενικότερα του αθλητισμού, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα καταθέσουν τις απόψεις τους στις θεματικές: ο ρόλος της γυναίκας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η στάση των οργανωμένων φιλάθλων, ευρωπαϊκά και ελληνικά παραδείγματα αντιμετώπισης του ρατσισμού, καθώς και ο ρόλος του ποδοσφαιριστή, του προπονητή και του συλλόγου.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, εκπρόσωποι της Πολιτείας και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Foul to Racism

Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων

15 Οκτωβρίου 2014 στις 11 π.μ.