Economist: Γιατί ο Τσίπρας μπορεί να γίνει Πρωθυπουργός - δεν θα σκίσει το μνημόνιο

tsipras Το ανανεωμένο πολιτικό προφίλ του Αλέξη Τσίπρα αναλύει το έγκυρο περιοδικό Economist – σε δημοσίευμά του στην ευρωπαϊκή έκδοσή του – σχολιάζοντας τις προσπάθειες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να φιλοτεχνήσει μια καλύτερη εικόνα στο εξωτερικό ώστε να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους στο εσωτερικό.

Στην ανάλυσή του ο αρθρογράφος του Economist, αναφέρεται εκτενώς στο ταξίδι του στο Βατικανό και την συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο. Οι υποστηρικτές του, αναφέρει το περιοδικό, ονόμασαν την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους δύο άνδρες «συνάντηση δύο μυαλών». Και συμπλήρωναν με νόημα πως ο Πάπας συμφώνησε με τον Αλ. Τσίπρα, «έναν άθεο», όπως λέει ο αρθρογράφος, στο γεγονός οι φτωχοί υποφέρουν άδικα ως αποτέλεσμα των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν σε αδύναμες χώρες. Κάτι που τώρα συνέβη στην Ελλάδα, αλλά στα τέλη του 1990 επιβλήθηκε και στην πατρίδα του Πάπα Φραγκίσκου, την Αργεντινή.

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.tanea.gr/news/politics/article/5165730/economist-giati-o-al-tsipras-mporei-na-ginei-prwthypoyrgos-den-tha-skisei-to-mnhmonio/