Η Κηπουρός στη Στέγη

της Μαρίας Κοραχάη

Μπήκαμε από τους πρώτους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών για να δούμε τον κρεμαστό Κήπο της Ρεμπέκα Λουίζ Λω και εντυπωσιαστήκαμε…

khpouros Γαρίφαλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα, βασιλικός, ρίγανη, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια, ένας λουλουδιασμένος ουρανός έχει δημιουργηθεί στο φουαγιέ της Στέγης – μυρίζει Ελλάδα. Η Βρετανίδα και καταξιωμένη καλλιτέχνης Ρεμπέκα Λουίζ Λω θέλει να κοιτάς ψηλά κι αυτό δεν είναι μόνο μια φιλοσοφική παρότρυνση.

Ψηλά, Κήπος» είναι ο τίτλος της έκθεσης-θέαμα που θα μας παρουσιάσει στη Στέγη με υλικά από 27 ποικιλίες φυτών – φέρνουν εδώ τη μυθολογία, την ιστορία και φυσικά ό,τι όμορφο φυτρώνει στο ελληνικό έδαφος. «Ήθελα να φέρω τη χώρα στην πόλη, το ευαίσθητο κομμάτι της τέχνης, και να απαλύνω την “αρσενική” πλευρά αυτού του κτιρίου με κάποιες καμπύλες». Με πολλή προσοχή, η ίδια συνέθεσε ένα εναέριο σύμπαν φυσικής ομορφιάς που σε προκαλεί να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά. Τι θέλει να μας πει μ’ αυτό; «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα λουλούδια λίγο σαν καραμέλες. “Πάρε ένα λουλούδι.” Τα θαυμάζουν, μαραίνονται και μετά τα πετάνε στα σκουπίδια. Θέλω να σας πω ότι τα λουλούδια δεν είναι καραμέλες».

Διαβάστε τη συνέχεια στο:

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/496/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-496