«Θετικός» σε ντόπινγκ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 ο Βολικάκης

O Χρήστος Βολικάκης, βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένη ουσία σε δείγμα που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Ποδηλασίας (UCI): «Ο Έλληνας αναβάτης έχει ενημερωθεί για ένα Ανεπιθύμητο Αναλυτικό εύρημα (AAF) για εκλεκτικούς διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων (SARMs) του μεταβολίτη LGD-4033 (1) από τον Διεθνή Οργανισμό Ελέγχου (ITA) για λογαριασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Τα παραπάνω προκύπτουν από την εκ νέου ανάλυση δείγματος που συλλέχθηκε στις 16 Αυγούστου 2016 κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Ο εν λόγω επανέλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επανέλεγχου υπό την ηγεσία του ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ, το οποίο επικεντρώνεται σε δείγματα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016.

Οι εν λόγω επαναναλύσεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του ολοκληρωμένου προγράμματος αντιντόπινγκ που διεξάγεται ανεξάρτητα από την ITA για λογαριασμό της ΔΟΕ από το 2018.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, τα δείγματα μπορούν να αποθηκευτούν για 10 έτη μετά τη συλλογή τους, που παρατάθηκε από οκτώ έτη σε 10 έτη μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016)], διατηρώντας την ίδια νομική συνέπεια στην περίπτωση της εκ νέου ανάλυσης.