Σοκάρει ο Τούρκος διαιτητής που γροθοκοπήθηκε: «Ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού μού είπε ότι θα με σκοτώσει»

Στην καταγγελία ότι ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού του είπε ότι θα τον σκοτώσει προχώρησε ο Χαλίλ Μεγέρ.

Ο Τούρκος διαιτητής ο οποίος γροθοκοπόθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκουτσού, Φαρούκ Κοτσά μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ρίζεσπορ είναι στο νοσοκομείο από την Κυριακή ενώ την ίδια ώρα η ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” σε όλα τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου.

Τον άτυχο διαιτητή επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνζ. Νωρίτερα ο Μεγέρ είχε δηλώσει για την επίθεση που δέχτηκε: «Ο Φαρούκ Κοτσά μού έδωσε μία μπουνιά κάτω από το αριστερό μάτι και έπεσα στο έδαφος. Ενώ ήμουν πέσμένος, όλοι μου έδωσαν κλωτσιές αρκετές φορές στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματος.

Μπροστά στους βοηθούς μου, ο Φαρούκ Κοτσά μού είπε “Θα σε σκοτώσω”. Θα καταθέσω μήνυση εναντίον εκείνου και των άλλων ατόμων που με έδειραν.

Δεν θέλω να κάνω συμβιβασμούς. Αυτό είναι το μόνο που θέλω να πω». Για το περιστατικό τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Αυτό που συνέβη είναι εντελώς απαράδεκτο, η βία δεν έχει θέση στο άθλημα και στην κοινωνία μας».

«Σκοπός μου ήταν να τον φτύσω»

Ο πρόεδρος της Ανκαρακουτσού σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας είπε στην κατάθεσή του: «Τον χαστούκισα, ένα χαστούκι δεν μπορεί να προκαλέσει κάταγμα. Αυτό το περιστατικό εξελίχθηκε λόγω των λανθασμένων αποφάσεων και της προκλητικής συμπεριφοράς του διαιτητή. Σκοπός μου ήταν να αντιδράσω λεκτικά στον διαιτητή και να τον φτύσω στο πρόσωπο.

Το χαστούκι που του έδωσα δεν μπορούσε να προκαλέσει κατάγματα. Μετά το χαστούκι που του έδωσα, ο διαιτητής έμεινε όρθιος για περίπου 5-10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος. Με απομάκρυναν αμέσως από το σημείο γιατί είμαι καρδιοπαθής. Δεν γνωρίζω άλλα γεγονότα που συνέβησαν εκτός από αυτό».