Οι Γάλλοι έχουν πουλήσει 7.2 εκατ. εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Όταν οι επικεφαλείς της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν θέσει ως μίνιμουμ στόχο την πώληση 10 εκατομμυρίων εισιτηρίων για όλα τα αγωνίσματα, πολλοί είχαν θεωρήσει ιδιαίτερα υπερβολική την εκτίμηση τους… Ας μην ξεχνάμε πως όταν ειπώθηκε αυτό το νούμερο η σκιά του κορωνοϊού ήταν απλωμένη πάνω απ’ όλο τον πλανήτη.

Τώρα όμως, δέκα μήνες πριν το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη (26 Ιουλίου 2024 η τελετή έναρξης), ο συγκεκριμένος στόχος μοιάζει εφικτός καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής του Παρίσι 2024, Μισέλ Αλοϊσιό: «Μέχρι και σήμερα οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 7,2 εκατομμύρια. Δε νομίζω άλλη οργανωτική επιτροπή να έχει πουλήσει τόσο γρήγορα τόσα πολλά εισιτήρια».

Μάλιστα αυτά τα νούμερα έχουν επιτευχθεί παρόλο που οι Γάλλοι έχουν δεχθεί σκληρή κριτική για τις υψηλές τιμές που έχουν βάλει στα εισιτήρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές των εισιτηρίων που θα βγουν από δω και πέρα προς πώληση θα είναι μέχρι 50 ευρώ. Από τα εισιτήρια που θα διατεθούν στις 30 Νοεμβρίου, τα 30.000 θα αφορούν το στίβο και 24.000 θα είναι για το τένις. Τα εισιτήρια για την τελετή έναρξης θα κοστίζουν από 90 μέχρι 2.700 ευρώ.

Επίσης οι άνθρωποι της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν θέσει ως στόχο να διαθέσουν και 2,8 εκατομμύρια εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλύψουν τις επόμενες μέρες.