Σε OPAP Arena και Λεωφόρο ολοκληρώνεται η 1η αγωνιστική

Μπορεί η σημερινή ημέρα να είναι ημέρα Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στην χώρα μας, ωστόσο θα έχουμε και δύο παιχνίδια για την Super League. Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω εκλογών, ωστόσο με δεδομένο το βαρύ πρόγραμμα που υπάρχει για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι εξ’ αναβολής αναμετρήσεις των δύο ομάδων.

Αρχικά στις 19:30 η Ένωση θα υποδεχθεί στην OPAP Arena τον Παναιτωλικό και εν συνεχεία στις 21:30 οι «πράσινοι» θα παίξουν στην Λεωφόρο με τον Ατρόμητο και με αυτά τα δύο παιχνίδια θα ολοκληρωθεί η 1η αγωνιστική. Θυμίζουμε πως οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις είχαν αναβληθεί λόγω των επεισοδίων έξω από την OPAP Arena μια μέρα πριν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, επεισόδια που είχαν ως φρικτή συνέπεια την δολοφονία του φίλου της Ένωσης, Μιχάλη Κατσούρη.

Απόλυτο φαβορί η ΑΕΚ που θέλει γκολ και θέαμα μετά την ήττα από τον ΟΦΗ

Πάμε στο πρώτο χρονικά παιχνίδι. Στην Αγιά Σοφιά η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στις 19:30 τον Παναιτωλικό. Οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-0 και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και να το κάνουν και όσο γίνεται πιο εύκολα θέλοντας και να μην δεχθούν γκολ για πρώτη φορά φέτος.

Στα αγωνιστικά ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να προχωρήσει σε rotation στο αρχικό σχήμα, όπως το συνηθίζει άλλωστε με τους συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεδομένα νοκ-άουτ όπως είναι γνωστό έχει μείνει ο Λιβάι Γκαρσία λόγω της θλάσης, ενώ εκτός από το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό μένει και ο Τσούμπερ που προφυλάσσεται λόγω των ενοχλήσεων που του στέρησαν και τη συμμετοχή από το ματς με τον Άγιαξ. Λόγω ενοχλήσεων δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Γαλανόπουλος, ενώ εκτός έμειναν και οι Μοχαμάντι και Σιμάνσκι προκειμένου να πάρουν ανάσες.

Αναλυτικά την αποστολή της ΑΕΚ για το ματς αυτό αποτελούν οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Κάλενς, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς. Πινέδα, Μάνταλος, Άμραμπατ, Φαν Βέερτ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

Από την πλευρά του ο Παναιτωλικός είναι το αουτσάιντερ για την αναμέτρηση αυτή και στο Αγρίνιο το γνωρίζουν αυτό. Τα «καναρίνια» προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από την Λαμία με 1-0 είναι μαζί με Ατρόμητο και Βόλο οι μοναδικές ομάδες που φέτος δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν στα έως τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει.

Στον πάγκο του Παναιτωλικού θα βρεθεί ο Γιάννης Πετράκης ο οποίος έβγαλε την πρώτη του αποστολή. Ο νέος τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου δεν υπολογίζει στους Οικονόμου, Μαυρία αλλά και στον Καρέλη, ενώ εκτός είναι και οι Μπακάκης, Τσιγγάρας.

Η αποστολή του Παναιτωλικού στην οποία επανήλθαν οι Μπουζούκης, Χατζηθεοδωρίδης είναι η εξής: Καπίνο, Μλάντεν, Μπελεβώνης, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης, Γκρατερόλ, Φρ. Ντουάρτε, Μπουζούκης, Βοΐλης, Ξενιτίδης, Τορεχόν, Μπ. Ντουάρτε, Σενγκέλια, Πέρες, Πέδρο, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας, Νικολάου, Μπαλντασάρα.

Νίκη για να ανέβει μόνος 2ος θέλει ο Παναθηναϊκός

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι και τελευταίο της 1ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στις 21:30 τον Ατρόμητο. Οι «πράσινοι είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης και θέλουν τη νίκη για να μπορέσουν να ανέβουν στην 2η θέση ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ και μειώνοντας στους 3 την διαφορά τους από τον Ολυμπιακό με τον οποίο αγωνίζονται την 8η αγωνιστική στο Καραϊσκάκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, εκτός αποστολής έμεινε ο Χουάνκαρ, με τον Ισπανό να κουβαλάει ένα χτύπημα στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα και να μην μπορεί να αγωνιστεί. Εκτός φυσικά είναι και ο εγχειρισμένος Μάγκνουσον, αλλά και ο Πάλμερ-Μπράουν που έκανε πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Αναλυτικά στην αποστολή της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, βρίσκονται οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Γεντβάι, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς..

Όσον αφορά τον Ατρόμητο, όπως και ο Παναιτωλικός είναι το αουτσάιντερ. Και οι Περιστεριώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν και η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να το κάνουν μέσα στην Λεωφόρο απέναντι στον ισχυρό Παναθηναϊκό. Οι «κυανόλευκοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την κούραση του «τριφυλλιού» από τους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουν.

Εκτός αποστολής έμεινε ο τιμωρημένος Κούντε, ο τραυματίας Ντιρκς που θα επιστρέψει μετά την διακοπή, αλλά και οι Τζοβάρας, Πομόνης και Καραμάνης. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Τσιντώτας, Μαρκετζάνι, Δήμος, Κιβρακίδης, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης, Τζαβέλλας, Ιμερέκοφ, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Γκονθάλεθ, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον, Κούεν, Καμαρά, Τριμμάτης, Γιουμπιτάνα, Βαλένσια, Ρομπάιγ, Βέργος, Αντζιέλσκι.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/8
Βόλος-Λαμία 2-2
Σάββατο 19/8
ΠΑΣ Γιάννινα-Κηφισιά 3-0

Κυριακή 20/8
ΟΦΗ-Αρης 3-2
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-0
Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 2-0

Κυριακή 8/10
19:30 ΑΕΚ-Παναιτωλικός
21:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 19
2. ΠΑΟΚ 14
3. Παναθηναϊκός 13
4.ΟΦΗ 12
5.ΑΕΚ 11
6. Πανσερραϊκός 9
7. Λαμία 9
8. Αρης 8
9. Αστέρας Τρίπολης 8
10. Κηφισιά 6
11. ΠΑΣ Γιάννινα 5
12. Ατρόμητος 3
13. Παναιτωλικός 3
14. Βόλος 2

*Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, AEK, Βόλος, Πανσερραϊκός και Ατρόμητος έχουν ένα αγώνα λιγότερο.