Europa League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων (photo)

Τους αντιπάλους τους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους ομίλους του Europa League έμαθαν οι τρεις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η διαδικασία, που έγινε στο Μονακό, έκανε γνωστές τις ομάδες που θα βρεθούν στον δρόμο Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στη φάση των ομίλων του Europa League. Επίσης, η κλήρωση των ομίλων του Champions League πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη (31/8), ενώ στο Conference League ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε με Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Ελσίνκι και Αμπερντίν.

Ο Ολυμπιακός, με τον μεγαλύτερο συντελεστή (ranking) στην UEFA από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση, ο οποίος βρισκόταν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, θα αντιμετωπίσει τις Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα.

Η ΑΕΚ (η νταμπλούχος της χώρας μας), με τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή (ranking) στην UEFA από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση, η οποία βρισκόταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, θα αντιμετωπίσει τους Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Ο Παναθηναϊκός, με τον τρίτο καλύτερο συντελεστή (ranking) στην UEFA από τις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στη διοργάνωση, ο οποίος βρισκόταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, θα αντιμετωπίσει τις Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

Ο πρώτος κάθε γκρουπ προκρίνεται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι οκτώ δεύτεροι θα δώσουν αγώνες πλέι οφ με τις ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους του Champions League. Οι τρίτοι των ομίλων του Europa League θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Conference League.

Το πρόγραμμα των έξι αγωνιστικών:

  • 21 Σεπτεμβρίου
  • 5 Οκτωβρίου
  • 26 Οκτωβρίου
  • 9 Νοεμβρίου
  • 30 Νοεμβρίου
  • 14 Δεκεμβρίου

*Ενδέχεται η UEFA να ορίσει κάποια ματς Τρίτη ή Τετάρτη, καθώς θα παίζουν την ίδια ημέρα δύο ομάδες του Λεκανοπεδίου. Όπως και να ‘χει, το αναλυτικό πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Europa League: Αναλυτικά οι 8 όμιλοι του Europa League

1ος Όμιλος

Γουέστ Χαμ
Ολυμπιακός
Φράιμπουργκ
Μπάτσκα Τόπολα

2ος Όμιλος

Άγιαξ
Μαρσέιγ
Μπράιτον
ΑΕΚ

3ος Όμιλος

Ρέιντζερς
Μπέτις
Σπάρτα Πράγας
Άρης Λεμεσού

4ος Όμιλος

Αταλάντα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Στουρμ Γκρατς
Ρακόβ

5ος Όμιλος

Λίβερπουλ
Λίντσερ
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Τουλούζ

6ος Όμιλος

Βιγιαρεάλ
Ρεν
Μακάμπι Χάιφα
Παναθηναϊκός

7ος Όμιλος

Ρόμα
Σλάβια Πράγας
Σερίφ Τιρασπόλ
Σερβέτ

8ος Όμιλος

Μπάγερ Λεβερκούζεν
Κάραμπαγκ
Μόλντε
Χάκεν

Europa League: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ έμαθαν αντιπάλους - Αυτοί  είναι οι όμιλοι | Lykavitos.gr