Ο Τεντόγλου έκανε ξανά τον κόσμο να μιλήσει ελληνικά - Ο συγκλονιστικός αγώνας ενός αθλητή μύθου

Ανάγκασε την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να μιλήσει… ελληνικά κάνοντας έναν συγκλονιστικό αγώνα. Έκανε και πάλι όλη την Ελλάδα να ξεχαστεί από το μαύρο τοπίο των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών και ανάγκασε τους Έλληνες να συντονιστούν για πάνω από δύο ώρες για να τον δουν να «πετάει» ξανά. Ο Μίλτος Τεντόγλου λέει για τον εαυτό του όμως πως ο ίδιος είναι «ασυγχώρητος» για τον αγώνα που έκανε. Πάλι στο… 90′, όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του (αγαπημένου του) Τόκιο, ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο τελευταίο του άλμα. Ένας αθλητής που έχει γράψει ήδη ιστορία. Ένας αθλητής που θα συνεχίσει να γράφει την ιστορία με τον δικό του πολύ ξεχωριστό τρόπο.

Η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν με κολακευτικά σχόλια στον παγκόσμιο πρωταθλητή του μήκους, μετά το συναρπαστικό φινάλε στον τελικό του αθλήματος στην Βουδαπέστη. Ο απόλυτος εκτελεστής των πρωταθλημάτων» και ο «άρχοντας του τελευταίου άλματος». Με αυτές τις δύο φράσεις, η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια ομοσπονδία, αποθέωσαν τον Μίλτο Τεντόγλου.

Η Ευρωπαϊκή μάλιστα… υπενθύμισε τα αμέτρητα χρυσά του Μίλτου στο ποστάρισμά της, σε μία πολυ ωραία ανάρτηση.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία ανέβασε το βίντεο με την αγγλική περιγραφή, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα… φινάλε του Τεντόγλου.

Σε άλλο ποστάρισμά της μάλιστα, σχολίασε το χρυσό και στα ελληνικά! Ο Μίτλος Τεντόγλου χθες, τους έκανε όλους να μιλήσουν ελληνικά.

«Δεν θα το συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μίλησε στο Gazzetta μετά τον τελικό φορώντας το χρυσό μετάλλιο στον λαιμό του για την επιτυχία του αλλά και για τη μεγάλη δυσκολία που είχε ο αγώνας στη Βουδαπέστη. Μάλιστα, είπε κιόλας πως το μετάλλιο είναι… νοστιμότατο και πως το αφιερώνει στον Λούφι, τον χαρακτήρα από το αγαπημένο του manga One Piece, αλλά παράλληλα τόνισε πως το τελευταίο του άλμα θα μπορούσε να είναι 8.70μ και ότι αν δεν είχε κράμπες, μπορούσε να φτάσει στα 8.80!

«Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας, πολύ δύσκολη μάχη. Μετά το δεύτερο άλμα άρχισα να νιώθω κράμπες στα πόδια μου από την υγρασία και τη ζέστη και ακόμα νιώθω. Προσπαθούσα λίγο να τα χαλαρώσω, μήπως και πηδήξω. Τα κατάφερα, στο τελευταίο άλμα τα έδωσα όλα. Θα μπορούσε να πάει πολύ λάθος αυτό, θα μπορούσα να τραυματιστώ, αλλά είμαι ok. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ στον εαυτό μου το τελευταίο άλμα, ήταν κακό άλμα, πολύ κακό. Θα μπορούσε να είναι 8.70μ.. Μακάρι να το κάνω, γιατί αν δεν το γράψω θα είναι για μια ζωή το λάθος αυτό που έκανα. Άφησα όντως σημάδι, γι’ αυτό δεν μου άρεσει το άλμα μου. Δες το, μου έφυγε το πόδι πίσω. 8.70μ. άλμα τώρα χάσαμε! Ο κόσμος με βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν γεμάτο Έλληνες το στάδιο, ήταν πολύ ωραία.», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου, που έγινε εν ενεργεία πρωταθλητής όλων των μεγάλων διοργανώσεων!

Στη συνέχεια, ο Έλληνας πρωταθλητής παραδέχθηκε πως ο δευτεραθλητής κόσμου Γουέινι Πίνοκ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και αποκάλυψε μία κουβέντα που είχαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, που δείχνει τον μεγάλο σεβασμό που τρέφουν οι μεγάλοι αθλητές ο ένας για τον άλλο:

«Φοβερός αγώνας γενικά. Μπράβο στον Πίνοκ! Με το που έκανα το πρώτο άλμα στα 8.50μ. ήμουν σίγουρος πως θα φτάσει αυτό το άλμα. Ο Πίνοκ το απέδειξε, είναι πολύ καλός, πολύ καλός αθλητής και είναι και πολύ καλό παιδί».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gazzetta.gr (@gazzetta.gr)

Η τρομερή ατάκα του Πίνοκ στον Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε στη συνέχεια τι του είπε ο αντίπαλός του: «Ξέρεις τι μου είπε στον αγώνα; Στην τρίτη προσπάθεια κιόλας, ούτε καν στο τέλος. Δίναμε τα χέρια συνέχεια γιατί πηδούσαμε τα ίδια πράγματα και πηγαινω και του λέω «Ε, πήδηξα 8.39μ., ένα εκατοστό μακριά από το δεύτερο άλμα σου». Και μου λέει «Μπορώ να σου πω κάτι; Εγώ μεγάλωσα βλέποντας εσάς να αγωνίζεστε και είναι τιμή μου να αγωνίζομαι εδώ» Και του είπα πως το σέβομαι αυτό, τον σέβομαι. Είναι πολύ καλός. 8.50μ. προκριματικό και τελικό; Ποιος το κάνει αυτό; Εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Βέβαια έκανα 8.50μ. δύο φορές τώρα…».

Στην ερώτηση για το αν αγχώθηκε, εξήγησε πως το μόνο άγχος που είχε ήταν λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε ενώ τόνισε πως σήμερα θα μπρούσε να έχει κάνει 8.80μ.: «Ήμουν αγχωμένος αν θα με αφήσουν τα πόδια μου ή όχι να κάνω το τελευταίο άλμα. Τώρα αν το πόδι μου κοβόταν, αν θα πάθαινα κράμπα, δεν το ήξερα από πριν. Αλλά μπήκα να το παλέψω. Τι πρέπει να κάνω για να μου δώσει respect ο Καρλ Λούις; 8.75μ. περίπου; Θα μπορούσα να το κάνω σήμερα. Αν δεν ένιωθα τις κράμπες και είχα τα παπούτσια σπριντ, θα το έκανα σήμερα. Θα έκανα 8.80μ.

Πλέον θέλω να κάνω μεγάλα άλματα, να κάνω τις επιδόσεις που θέλω γιατί σήμερα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ήταν ωραία νίκη, αλλά όχι αυτό που ήθελα», δήλωσε στο Gazzetta.

Τέλος, αφιέρωσε το μετάλλιο στον… Λούφι: «Το μετάλλιο το αφιερώνω στον Λούφι. Το Gear 5 με βοήθησε».

Πατουλίδου για Τεντόγλου: «Ο κόσμος αλλάζει μόνο με αυτούς τους τύπους που βγάζουν γλώσσα στο άπιαστο!»

Η Βούλα Πατουλίδου έδωσε μια άλλη διάσταση στην τεράστια επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η γυναίκα που άνοιξε νέους δρόμους στον αθλητισμό της χώρας μας, με την αδιανόητη νίκη της στα 100μ. εμπ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, με μια λιτή ανάρτηση στα social media τα είπε όλα.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ξέρεις τι θα πει λύσσα;
Να γδέρνεις τη δύναμη που έχεις μέσα σου για να φτάσεις το αδύνατο.
Να μην τα παρατάς όταν όλα και όλοι σου γυρνάνε την πλάτη.
Ο κόσμος αλλάζει μόνο με αυτούς τους τύπους που βγάζουν γλώσσα στο άπιαστο!».

Τα χρυσά μετάλλια του Τεντόγλου στις μεγάλες διοργανώσεις:

  • 2023 1ος 8,52 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Βουδαπέστη
  • 2023 1ος 8,30 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, Κωνσταντινούπολη
  • 2022 1ος 8,42 μ. Τελικός Diamond League, Ζυρίχη
  • 2022 1ος 8,52μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μόναχο
  • 2022 2ος 8.32μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Όρεγκον
  • 2022 1ος 8,55 μ. Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού, Βελιγράδι
  • 2021 1ος 8,41 (0.1) Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο
  • 2021 1ος 8,35 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού, Τορούν
  • 2019 1ος 8,38 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ κλειστού, Γλασκώβη
  • 2018 1ος 8,25 μ. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ, Βερολίνο

Μητσοτάκης για χρυσή νίκη Τεντόγλου: Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μας έκανε υπερήφανους

Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ιστορική νίκη του Μίλτου Τεντόγλου που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με 8.52μ στο τελευταίο άλμα, στη Βουδαπέστη, κάτι που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκανε για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισε αισιοδοξία» γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο κ.Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού

«Θερμά συγχαρητήρια στον «χρυσό» Μίλτο Τεντόγλου και στην «χάλκινη» Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, μας έκαναν για ακόμα μία φορά υπερήφανους και μας γέμισαν αισιοδοξία».