Γίνεται «βασιλιάς» στους Κινγκς ο Βεζένκοβ με 20 εκατομμύρια για τρία χρόνια!

Το σίριαλ έφτασε στο τέλος του, αφού ο Σάσα Βεζένκοβ πήρε την απόφαση και αφήνει τον Πειραιά για το Σακραμέντο.

Ο MVP της περσινής EuroLeague με τον Ολυμπιακό, δεν μπορούσε να αρνηθεί στο μεγάλο όνειρο του NBA αλλά και την άκρως δελεαστική πρόταση που δέχτηκε για να αφήσει τους «ερυθρολεύκους» μετά την πενταετή θητεία του.

Ο Βεζένκοβ δέχτηκε από τους Κινγκς μία πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων για την επόμενη τριετία. Οι «βασιλιάδες» θέλησαν έτσι να τον δελεάσουν και να τον κάνουν δικό τους, παρότι δε θα κατέληγε στα χέρια του όλο το ποσό της πρώτης σεζόν ($6.5 εκατ.), από το οποίο αφαιρείται η εφορία και άλλα 750.000 δολάρια. Το τελευταίο διότι οι ομάδες του NBA δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερα από 750.000 δολάρια για buy out, με τη ρήτρα του Βεζένκοβ να είναι στο 1.500.000 και έτσι τα καθαρά του έσοδα να αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Στη φετινή σεζόν ο Βεζένκοβ… έσπασε όλα τα κοντέρ και αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου, με 17.6 πόντους και 7.5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Το στόρυ της μετακίνησης στους Κινγκς
Απρόσμενα το περσινό καλοκαίρι, οι Σακραμέντο Κινγκς ήρθαν στο προσκήνιο για τον Βεζένκοβ, με τα δικαιώματά του να μεταφέρονται από το Κλίβελαντ. Το φλερτ ωστόσο πέρσι το καλοκαίρι δεν οδήγησε σε… γάμο. Οι Κινγκς έκαναν τις δικές τους στοχευμένες κινήσεις από το Draft και έπειτα.

Η ανταλλαγή του Χολμς έπαιξε τον δικό της ρόλο στο να ανοίξει χώρος στο salary cap. Οι υπογραφές των Χάρισον Μπαρνς και Τρέι Λάιλς γέμισαν το ρόστερ, με τη Mid-level exception των 7.7 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο να πηγαίνει στον Βεζένκοβ, που αναμένεται να έχει ρόλο στη frontline των «βασιλιάδων».

Το depth chart των Κινγκς:

Πόιντ Γκαρντ: Ντε’ Άρον Φοξ, Ντέiβιον Μίτσελ
Σούτινγκ Γκαρντ: Κέβιν Χέρτερ, Μαλίκ Μονκ, Κόλμπι Τζόουνς (Rookie)

Σμολ Φόργουορντ: Κίγκαν Μάρεϊ, Κρις Ντουάρτε, Κέσλερ Έντουαρντς, Τζέιλον Σλόουσον (Rookie)
Πάουερ Φόργουορντ: Χάρισον Μπαρνς, Τρέι Λάιλς, Σάσα Βεζένκοβ
Σέντερ: Ντομάντας Σαμπόνις