Champions League: Σίτι vs Ιντερ – Ένας τελικός αξίας 1,5 δισ. ευρώ και ιστορίας 244 χρόνων

Διακόσια σαράντα τέσσερα (244) χρόνια Ιστορίας, όσα αθροίζουν συνολικά Μάντσεστερ Σίτι (129/έτος ίδρυσης 1894) και Ίντερ (115/έτος ίδρυσης 1908), «συναντώνται» στην Κωνσταντινούπολη και το «Atatürk Olympic Stadium», το γήπεδο που επελέγη από την UEFA να φιλοξενήσει τον 68o τελικό του Champions League.

 

Δίχως να έχει καθίσει στο «θρόνο» της Ευρώπης στη διάρκεια της υπεραιωνόβιας ιστορίας της, ο πιο πλούσιος σύλλογος όχι μονάχα στην Αγγλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά και του Έρλινγκ Χάαλαντ είναι κοντά στο όνειρό της κατάκτησης του Champions League στον αποψινό τελικό, αλλά η Ίντερ του Σιμόνε Ιντζάγκι δείχνει να μην «φοβάται» και ελπίζει γι’ ακόμη ένα… ποδοσφαιρικό «θαύμα» στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Ιταλοί, ίσως περισσότερο απρόσμενοι φιναλίστ, προχωρούν προς το Ολυμπιακό Στάδιο «Ατατούρκ» (72.000 θέσεων) έχοντας πάνω τους την επιβλητική «σκιά» του μεγάλου φαβορί, των «μπλε», τέτοια που μπορούν να ρίξουν ο επιτυχημένος και κορυφαίος προπονητής της Σίτι, ο επιθετικός και Νορβηγός γίγαντας των «πολιτών» και φυσικά ο πλούσιος ιδιοκτήτης του αγγλικού συλλόγου.

Οι αριθμοί του τελικού

Ο τελικός, ο οποίος θα προβληθεί τηλεοπτικά σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, με συνολική αξία 1,584 δισεκατομμυρίων ευρώ, όσο κοστολογούνται οι δύο φιναλίστ, σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfermarkt: στα 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ η Μάντσεστερ Σίτι, στα 534,45 εκατ. ευρώ η Ίντερ.

Δύο ομάδες με σχεδόν ίδιο μέσο όρο ηλικίας (27,6 η Μάντσεστερ Σίτι και 28,9 η Ίντερ ), με πολλούς ξένους στο ρόστερ τους (17 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ), αλλά και γεμάτες από διεθνείς (18 η Μάντσεστερ Σίτι και 16 η Ίντερ ).

 

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Ίντερ θα διεκδικήσουν ένα τρόπαιο που έχει ύψος 73,5 εκατοστά και ζυγίζει 7,5 κιλά, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουν τα 90΄ της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ενώ φυσικά θα υπάρχει VAR.