UEFA: Εισήγηση για αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από το Champions League

Στο συμπέρασμα πως η Μπαρτσελόνα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προχώρησαν επιθεωρητές που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA για να ερευνήσουν την «υπόθεση Νεγκρέιρα».

Ειδικότερα, o Ζαν Σάμουελ Λέουμπα και o Μίριαμ Κόλερ Τρουντζ, υποστηρίζουν ότι η πρωταθλήτρια Ισπανίας «έχει παραβιάσει το νομικό πλαίσιο της UEFA» και γι’ αυτό κάνουν πρόταση για την τιμωρία της.

Μάλιστα, ο ένας από τους δύο ισχυρίζεται ότι βλέπει σημάδια δραστηριότητας με στόχο την επιρροή στην έκβαση των αγώνων.

Την τελική απόφαση για το αν θα τιμωρηθούν οι «μπλαουγράνα» θα την πάρει η UEFA, η οποία μπορεί να ανοίξει φάκελο και να περιμένει τη γνώμη της ισπανικής δικαιοσύνης ή να παρακολουθήσει τα συμπεράσματα των επιθεωρητών και να αποκλείσει τους Καταλανούς.

 

 

 

Παράλληλα έχει μέχρι τις 12 Ιουνίου προθεσμία για να ανακοινώσει ποιοι σύλλογοι θα αγωνιστούν στην επόμενη διοργάνωση του Champions League 2023/24.

Η Μπαρτσελόνα έχει ήδη εγγραφεί για την επόμενη διοργάνωση του Champions League μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπορεί πλέον να ασκήσει βέτο στη συμμετοχή της.