Για το τέταρτο αστέρι κόντρα στη Ρεάλ ο Ολυμπιακός

Θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας του ράβοντας ακόμη ένα αστέρι στη φανέλα του ή θα πανηγυρίσει η Ρεάλ την κατάληψη της ευρωπαϊκής κορυφής για ενδέκατη φορά; Οι απαντήσεις θα δοθούν απόψε στις 20:00 (NovasportsPrime) στον μεγάλο τελικό της Euroleague στο Final 4 του Κάουνας.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, που όλη τη χρονιά αποτέλεσαν την καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση, έστειλαν το «μήνυμα» με το ολοκληρωτικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Μονακό και με τη βοήθεια 7.000 και πλέον οπαδών τους θέλουν να φτάσουν στη γη της επαγγελίας. Ο Έλληνας προπονητής έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης, που απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα για να φτάσει στο αποψινό ματς, έχει σημαντικές απουσίες. Ο Γιαμπουσέλε είναι τιμωρημένος, ο Ντεκ τραυματίας και ο Πουαριέ ανέτοιμος.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός μετρά δύο νίκες στην κανονική διάρκεια κόντρα στη Ρεάλ και θέλει να… τριτώσει το καλό. Η ελληνική ομάδα είχε επιβληθεί στη Μαδρίτη με 89-87 και στο ΣΕΦ με 73-60.

Aπό κει και πέρα, το ζευγάρι Ολυμπιακός-Ρεάλ θα εμφανιστεί για τέταρτη φορά σε έναν τελικό Euroleague. Το 1995 στη Σαραγόσα οι Ισπανοί είχαν νικήσει με 73-61, το 2013 στο Λονδίνο οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο επικράτησαν με 100-88, ενώ το 2015 στη Μαδρίτη, η Ρεάλ επιβλήθηκε με 78-59.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) και Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία).