Περίπου 6 δις ευρώ η τελευταία προσφορά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισέρχεται, κατά τα φαινόμενα, στην τελική φάση της. Σύμφωνα με πληροφορίες των Times και της Daily Mail, το Κατάρ, εκπροσωπούμενο από τον Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, κατέθεσε τελική πρόταση 5,75 δισ. ευρώ για την απόκτηση του 100% του αγγλικού συλλόγου.

Ένα ποσό ιλιγγιώδες, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί η διαγραφή των χρεών των «Κόκκινων Διαβόλων», που υπολογίζονται στα 616 εκατ. ευρώ, συν ένα ξεχωριστό ταμείο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην ανάπτυξη του συλλόγου (μεταγραφές, ανακαίνιση του Ολντ Τράφορντ κ.λπ.).

Βασικός αντίπαλος του εμιράτου σε αυτό το άτυπο «μπρα ντε φερ» Κροίσων είναι ο ιδιοκτήτης της INEOS, Τζιμ Ράτκλιφ, που από την πλευρά του σχεδιάζει να αγοράσει το 80% των μετοχών του συλλόγου και να αφήσει το υπόλοιπο 20% στους σημερινούς ιδιοκτήτες, την οικογένεια Γκλέιζερ.

Μια προοπτική, ωστόσο, που δεν ευχαριστεί τους περισσότερους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι θέλουν να δουν τους Αμερικανούς επιχειρηματίες να εγκαταλείπουν οριστικά τον σύλλογο.