Το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό: Εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο παραχώρησης

Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς το κλειστό το ΟΑΚΑ περνάει στα χέρια του Παναθηναϊκού για τα επόμενα 49 χρόνια.

Το «τριφύλλι» αποκτάει πλέον το νέο του «σπίτι» και για τις επόμενες δεκαετίες θα είναι… μόνιμος κάτοικος ΟΑΚΑ, το οποίο θα γίνει… καταπράσινο.

Το Δ.Σ. του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης (3/5) ενέκρινε ομόφωνα, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης, τη σύμβαση παραχώρησης του κλειστού στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ήταν μια υπόθεση που πέρασε από… χίλια κύματα και μολονότι ο νόμος είχε ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή πάνω από έναν χρόνο πριν, χρειάστηκε να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι οι υπογραφές.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών – Σπύρος Λούης», στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022.

 

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, για τη διευθέτηση των επιμέρους ζητημάτων και των λεπτομερειών της Σύμβασης Παραχώρησης, εξασφαλίστηκε πλήρως το δημόσιο συμφέρον, η συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας όλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, καθώς και η διασφάλιση των ερασιτεχνικών αθλημάτων, που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται σε χώρους του κλειστού γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης».

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η Παραχώρηση, με την υπογραφή της σχετική Σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός».