Η Ferrari υποβάλλει ένσταση-Στον αέρα το πρωτάθλημα της Formula 1

Στην κατάθεση ένστασης προχώρησε η Ferrari μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στους τελευταίους γύρους του Grand Prix Αυστραλίας και την επιβολή μιας εξοντωτικής ποινής στον C. Sainz.

Συνέχεια στα όσα διαδραματίστηκαν στους τελευταίους γύρους του πρόσφατου Grand Prix Αυστραλίας δίνει η Ferrari, αμφισβητώντας επί της ουσίας την απόφαση των αγωνοδικών να επιβάλουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον C. Sainz, με αφορμή την επαφή του Ισπανού πιλότου της Scuderia με τον F. Alonso.

Το συμβάν καταγράφηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη δεύτερη επανεκκίνηση του αγώνα, όταν ο C. Sainz «άγγιξε» με τον εμπρός αριστερό τροχό του μονοθεσίου του τον πίσω δεξί τροχό της Aston Martin του F. Alonso.

O F. Alonso πραγματοποίησε μια πλήρη περιστροφή καταλήγοντας στον τοίχο, ενώ ο C. Sainz συνέχισε την πορεία του, πριν ο αγώνας διακοπεί και πάλι εξαιτίας της σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Alpine.

Η επαφή ανάμεσα στους δύο Ισπανούς δεν πέρασε απαρατήρητη από τους κριτές, οι οποίοι «τιμώρησαν» τον C. Sainz με ποινή πέντε δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα ο πιλότος της Ferrari να βρεθεί από την τέταρτη θέση εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας.

Με τον Leclerc να έχει εγκαταλείψει πολύ νωρίτερα, ο αγώνας της Ferrari στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς οι διαμαρτυρίες του C. Sainz δεν ήταν αρκετές ώστε να αλλάξουν την απόφαση των κριτών.

Κι ενώ όλοι πίστεψαν ότι η υπόθεση είχε κλείσει, η ομάδα της Ferrari αποκάλυψε ότι έχει υποβάλλει ένσταση ζητώντας από τους αγωνοδίκες να επανεξετάσουν το συμβάν.

Το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές της FIA και μολονότι ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari, F. Vasseur, δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της επιστολής, άφησε να εννοηθεί ότι η ένσταση της ιταλικής ομάδας στηρίζεται στο γεγονός ότι οι αποφάσεις και ο τρόπος αντίδρασης των κριτών σε παρόμοια περιστατικά αποδείχθηκαν πολύ διαφορετικοί.

«Κάναμε την αίτηση για επανεξέταση της υπόθεσης, τη στείλαμε στη FIA. Καθώς συζητάμε με τη FIA, δεν θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες αυτής της συζήτησης. Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι να έχουμε μια ανοιχτή συζήτηση μαζί τους. Επίσης για το καλό του αθλήματος, πρέπει να αποφεύγεις να παίρνεις τέτοιου είδους αποφάσεις όταν έχεις τρεις παρόμοιες περιπτώσεις αλλά και όχι παρόμοια ετυμηγορία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο F. Vasseur αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.