Πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου εντός συνόρων για τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία - Υποδέχεται το Ιράκ

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας θα δώσει σήμερα, Κυριακή 26/3, τον πρώτο της αγώνα εντός συνόρων της από τον Νοέμβριο του 2021.

Πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι με το Ιράκ στην Αγία Πετρούπολη, αφού η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Τόσο η UEFA όσο και η FIFA αποφάσισαν τον Φεβρουάριο του 2022 ότι όλες οι ρωσικές ομάδες αποβάλλονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την εισβολή.

Η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση (RFU) έχει προωθήσει τη μετάβαση από την UEFA στην ασιατική συνομοσπονδία 47 χωρών (AFC), αλλά η εκτελεστική της επιτροπή δεν έχει προτείνει επίσημα αυτή την ιδέα.

Αναμένονται 20.000 φίλαθλοι

Το TASS ανέφερε ότι η RFU αναμένει περίπου 20.000 φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Κυριακής στην Gazprom Arena, η οποία επρόκειτο να φιλοξενήσει τον περσινό τελικό του Champions League πριν η Ρωσία δεχθεί τις κυρώσεις.

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της Ρωσίας έχουν δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια μετά την εισβολή, όλα εκτός έδρας. Η Ρωσία κέρδισε με 2-1 εκτός έδρας στο Κιργιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ακολούθησαν ισοπαλίες με το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Ιράν.

Οι γυναίκες της Ρωσίας δεν έχουν παίξει εντός έδρας από τον Φεβρουάριο του 2022.