Κάνε 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, διοργανώνεται το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου, το οποίο και αφιερώνεται στην ανθρώπινη αλληλεγγύη και την αποδοχή της διαφορετικότητας και καλεί το κοινό να «Κάνε 1 Κουνγκ Φου κίνηση ενάντια στο ρατσισμό»

Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γουσού Κουνγκ Φου στηρίζει την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!», υιοθετώντας το αντιρατσιστικό μήνυμα του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.).

Το Πρωτάθλημα, διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου, ξεκινά τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (Σάββατο 21 Μαρτίου) στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 5:00 μ.μ. Θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων (Πάλης), Αρτάκης και Ελλησπόντου, Άνω Λιόσια.

Σχεδόν 1.000 αθλητές από 70 αθλητικούς συλλόγους όλης της χώρας θα διαγωνιστούν σε επιδείξεις σκιαμαχίας (ταολού), αγώνες πλήρους επαφής (σάντα) και αγώνες ημιεπαφής (τσιντά), σε κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού. Εκπρόσωποι της Υ.Α. θα βρίσκονται στο γήπεδο, ενημερώνοντας το κοινό για τις δράσεις του οργανισμού και μεταφέροντας μηνύματα ενάντια στη μισαλλοδοξία.

Πληροφορίες για την εκστρατεία «Και 1 θύμα ρατσισμού είναι πολύ!»: http://www.1againstracism.gr

Πληροφορίες για την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου: http://www.wushu.org.gr

Κουνγκ Φου