Australian Open: Στις 05:30 τα ξημερώματα ο ημιτελικός του Στέφανου Τσιτσιπά

To προτελευταίο βήμα για την κορυφή του κόσμου και τελευταίο για να βρεθεί στον τελικό του Australian Open, θα κάνει τα ξημερώματα της Παρασκευής (05:30 ώρα Ελλάδας) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ στην «Rod Laver Arena».

Συνολικά, ο Κατσάνοφ έχει χάσει μόνο δύο σετ στη Μελβούρνη και έρχεται από μια νίκη-πρόκριση μετά από αποχώρηση του Κόρντα σε λιγότερο από δύο ώρες. Έτσι, νιώθει πιο γεμάτος ενέργεια πηγαίνοντας σε αυτόν τον ημιτελικό Grand Slam.

«Θα είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση», είπε, γνωρίζοντας ότι έχει να αντιμετωπίσει την ιστορία ενός αρνητικού ρεκόρ 0-5 απέναντι στον Τσιτσιπά.
«Το all-around παιχνίδι του αντιτίθεται στην τάση του Κατσάνοφ να μένει στη βασική γραμμή και να θέλει να υπαγορεύει με το forehand του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του Australian Open.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία του Έλληνα τενίστα να φτάσει στον πρώτο τελικό στο Australian Open και δεύτερο σε επίπεδο Grand Slam, μετά την ήττα από τον Djokovic στο Παρίσι πριν από δύο χρόνια:

«Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου», είπε ο Τσιτσιπάς. «Δεν νομίζω ότι ένιωθα τόσο καλά εδώ και πολύ καιρό. Είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν είμαι έξω στο γήπεδο, δεν σκέφτομαι πραγματικά τα αρνητικά. Απλώς βγαίνω εκεί έξω και παίζω το παιχνίδι», τόνισε ο 24χρονος.