Η Γαλλία προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ

Γαλλία και Αργεντινή θα διεκδικήσουν τον τίτλο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή στο Κατάρ.

Η Γαλλία συνάντησε ισχυρή αντίσταση από το αξιόμαχο Μαρόκο όμως το υπέταξε με 2-0 παίζοντας με φινέτσα παγκόσμιας πρωταθλήτριας και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό, όπου θα διεκδικήσει κόντρα στην Αργεντινή τον δεύτερο σερί τίτλο της.

Το Μαρόκο δεν κατάφερε να πετύχει ένα ακόμα «θαύμα» στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν και έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα στην ιστορία που έφτασε ως τους «4», εν τούτοις δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει μία ακόμα έκπληξη.

Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο την Κροατία, με έπαθλο την τρίτη θέση στο τουρνουά.

Η Γαλλία μπήκε δυναμικά στον ημιτελικό και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα. Από γύρισμα του Γκριεζμάν και κόντρες μέσα στην περιοχή των αφρικανών, η μπάλα έφτασε στον Ερναντές που «εκτέλεσε» τον Μπόνο με έξοχο βολ πλανέ για το 1-0.

Στην επανάληψη το Μαρόκο συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Γιορίς με την ελπίδα να φτάσει στην ισοφάριση. Οι αφρικανοί έκαναν κατάθεση ψυχής στο χορτάρι κόντρα στους παγκόσμιους πρωταθλητές, ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν.

Στο 79’ ήρθε τελικά το 2-0 της Γαλλίας με τον Μουανί, ο οποίος είχε μπει στο ματς μόλις ένα λεπτό νωρίτερα ως αλλαγή, βάζοντας έτσι ουσιαστικά ένα πρόωρο τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Το σκορ παρέμεινε ανέπαφο ως το φινάλε, με τους Γάλλους να κλείνουν πλέον ραντεβού την Κυριακή κόντρα στην Αργεντινή για το τρόπαιο του Μουντιάλ.

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Ο. Ντεμπελέ (79’ Κολό Μουανί), Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού (65’ Τουράμ)

ΜΑΡΟΚΟ: Μπόνο, Χακίμι, Ντάρι, Γιαμίκ, Σαΐς (21’ Αμαλά, 78’ Εζαλζουλί), Μαζράουι (46’ Α. Αλάχ), Ζιγιέκ, Ουνάχι, Άμραμπατ, Μπουφάλ (66’ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (66’ Χαμντάλα)