Μουντιάλ 2022: Οι Αργεντινοί πανηγυρίζουν προκλητικά στα... μούτρα των Ολλανδών

Η Αργεντινή χθες πήρε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στην Ολλανδία η οποία έζησε … deva ju. Συγκεκριμένα, η Αλμπισελέστε αφού απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην κανονική διάρκεια πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ στα πέναλτι απέναντι στους Οράνιε, όπως ακριβώς και το 2014.

Η εύστοχη εκτέλεση του Λαουτάρο Μαρτίνες ήταν εκείνη που τελείωσε το παιχνίδι και σχεδόν όλοι οι Αργεντίνοι έτρεξαν να κάνουν χειρονομίες στους Ολλανδούς.

Πρώτος και καλύτερος ο Νίκολας Οταμέντι και… άξιος συμπαραστάτης του ο Άνχελ Ντι Μαρία ο οποίος είχε προηγούμενα με τους Ολλανδούς και κυρίως με τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο Οταμέντι έδωσε την εξήγησή του για τους λόγους που εκείνος και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν μπροστά από τους Ολλανδούς. «Πανηγύρισα στη μούρη τους επειδή υπήρχε ένας παίκτης της Ολλανδίας, ο οποίος σε κάθε χτύπημα πέναλτι ερχόταν και έλεγε πράγματα σε έναν παίκτη μας».

Τη στιγμή που η μπάλα που «εκτοξεύει» ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ ακουμπά τα δίχτυα, ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μια μαγική στιγμή. Η έκρηξη των Αργεντινών εκ των οποίων οι μισοί τρέχουν να πανηγυρίσουν και οι άλλοι να κοροϊδέψουν τους Ολλανδούς που κοιτάζουν κάτω περίλυποι.

 

Αυτή η εικόνα έχει πολύ συναίσθημα μέσα της. Γκριμάτσες, φωνές, πανηγυρισμοί, στραβωμένα μούτρα, συνοφρυωμένα πρόσωπα. Σχεδόν μπορείς να την… ακούσεις.

Δείτε:

argentini_