39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Ο Πιτσώλης έκοψε πρώτος το νήμα στο τελευταίο χιλιόμετρο - Απίστευτη ανατροπή

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (αθλητής του ΓΑΣ Ιλισσός) ήταν ο μεγάλος νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο λίγα λεπτά πριν από τις 11:30.

Ο Πιτσώλης, που ήταν τρίτος στον περσινό αγώνα, πέτυχε την ανατροπή στο τέλος, στο τελευταίο χιλιόμετρο, ξεπερνώντας τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο (ΠΑΟ) και κάνοντας την έκπληξη.

pitsolis_maketa

«Απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Η τακτική μου απέδωσε. Νομίζω φαίνεται πόσο χαρούμενος είμαι. Λόγω ζέστης αρχίσαμε αργά, στα δέκα πρώτα χιλιόμετρα. Μετά στις ανηφόρες ήταν λογικό να πέσει κι άλλο η ταχύτητα, αλλά η τακτική μου ήταν καταπληκτική» ανέφερε ακόμη.

Για το τι σκέφτηκε την στιγμή που είδε μπροστά του τον Γκελαούζο: «Λέω, αποκλείεται να είναι μπροστά μου. Τέσσερις νίκες σερί, δείχνει πόσο μεγάλος αθλητής είναι. Οπότε λέω απίστευτο, είναι μπροστά μου, το ‘χω».

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κώστας Σταμούλης.

Στις γυναίκες, η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου του ΑΠΚ Νεάπολης πέτυχε ατομική επίδοση-ρεκόρ με χρόνο 2:46:01, κόβοντας πρώτη το νήμα του τερματισμού. Η επιτυχία της νεαρής αθλήτριας γίνεται μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη, αν αναλογιστεί κανείς ότι, μόλις πριν από δύο χρόνια, είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου, ενώ τρίτη ήταν η Ράνια Ρεμπούλη.

Η επίδοση της Κωνσταντινοπούλου την φέρνει στο Top-20 των αθλητριών στην ιστορία της Αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο χρόνος αυτός κατατάσσει την Κωνσταντινοπούλου στη 19η θέση της σχετικής λίστας. «Είναι λες και ζω ένα όνειρο» είπε στις πρώτες της δηλώσεις.