Bild για Αντετοκούνμπο: «Ο ήρωας των Ελλήνων που έψαχνε στα σκουπίδια»

Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον σούπερ σταρ των Μπακς, που μαζί με την Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στα προημιτελικά του EuroBasket 2022 στο Βερολίνο αναφέρεται η Bild.

Η γερμανική εφημερίδα κάνει αναδρομή στο δύσκολο παρελθόν του παίκτη με το «πολύπλοκο όνομα», όπως γράφει, το οποίο αναφέρεται 3 φορές στο φύλλο αγώνα λόγω των αδελφών του.

«Την περασμένη σεζόν ο Γιάννης Αντετοκούμπο κέρδισε περίπου 39 εκ. ευρώ, τη σεζόν 2025/26 ο μισθός του θα ανέβει στα περίπου 51,4 εκ. ευρώ. Μυθικός πλούτος! Ο Αντετοκούνμπο όμως γνωρίζει και την άλλη πλευρά. Ως παιδί και έφηβος ήταν άπορος. Ο Γιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα από παράτυπους νιγηριανούς μετανάστες» γράφει το αφιέρωμα.

Η εφημερίδα περιγράφει τις δύσκολες στιγμές της οικογένειας στην Αθήνα. «Κάποιες μέρες δεν υπήρχαν χρήματα για φαγητό» τονίζει ο Γερμανός αρθρογράφος, μεταφέριντας τα λεγόμενα του Αντετοκούνμπο στο περιοδικό Time. «Γι’ αυτό ο Γιάννης και τα αδέρφια του πουλούσαν γυαλιά ηλίου, ρολόγια και CD στους δρόμους της Αθήνας», τονίζεται. Τότε τα αδέρφια έπρεπε να ψάξουν κάτι να φάνε σε κάδους σκουπιδιών, αναφέρεται.

Εκτός από τη φτώχεια, υπήρχε και ο φόβος απέλασης. «Πηγαίναμε για ύπνο με το φόβο μήπως ξυπνήσουμε και οι γονείς μας δεν ήταν πια εκεί. Η αστυνομία θα μπορούσε να τους απελάσει ανά πάσα στιγμή» διηγείται ο Γιάννης.

Η ελληνική υπηκοότητα ήρθε λίγους μήνες πριν μπει στο NBA, ενώ ο Γιάννης έκανε τη στρατιωτική του θητεία το 2016. «Ο Γιάννης είναι πλέον Έλληνας εθνικός ήρωας. Παίζει στο ΝΒΑ από το 2013. Έκτοτε έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα με τους Μιλγουόκι Μπακς (2021) και έχει αναδειχθεί δύο φορές MVP – MVP το 2019 και το 2020», τονίζεται.

«Και τώρα οι Έλληνες ελπίζουν ότι θα τους φέρει την πρώτη τους νίκη στο Eurobasket από το 2005. Αυτό θα ήταν τελικά το αίσιο τέλος της οικογένειας με το περίπλοκο όνομα», καταλήγει το δημοσίευμα.