Τόκιο 2020: Επικυρώθηκε η συμμετοχή Τσιτσιπά και Σάκκαρη

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε τις πλήρεις λίστες συμμετοχής για τις διοργανώσεις του Τόκιο 2020. στο Ολυμπιακό και το Παραολυμπιακό τουρνουά, με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Το Ολυμπιακό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Ariake Tennis Park από το Σάββατο 24 Ιουλίου έως την Κυριακή 1 Αυγούστου, ενώ το Παραολυμπιακό θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο από την Παρασκευή 27 Αυγούστου έως το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Συνολικά 46 έθνη εκπροσωπούνται στο φετινό Ολυμπιακό τουρνουά τένις και 31 στο Παραολυμπιακό. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Άσλεϊ Μπάρτι, Νο 1 στον κόσμο σε Άνδρες και Γυναίκες ηγούνται των Ολυμπιακών συμμετοχών, και οι Σίνγκο Κουνιέντα, Ντιέντε ντε Γκροτ και Ντίλαν Άλκοτ βρίσκονται στην κορυφή της παραολυμπιακής σειράς.

Σύμφωνα με τα συστήματα πρόκρισης της ITF, οι συμμετοχές βασίζονται στην κατάταξη των ATP και WTA της 14ης Ιουνίου για το Ολυμπιακό και στην κατάταξη της ITF της 7ης Ιουνίου για το παραολυμπιακό τουρνουά.

Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι σε καλή σχέση με την εθνική ομοσπονδία τους και διαθέσιμοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στις διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις αγώνες της ITF, ενώ οι λίστες συμμετοχών ενδέχεται να αλλάξουν.

Αντίθετα, παρά τις ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί λόγω των αρκετών αποχωρήσεων, δεν θα υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στα διπλά ανδρών και γυναικών, ενώ τα 16 ζευγάρια που θα μετάσχουν στο μικτό διπλό θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Από τα υπόλοιπα μεγάλ ονόματα του αθλήματος, ξεχωρίζουν επίσης ο Ρότζερ Φέντερερ, η Ναόμι Οσάκα και ο δις «χρυσός» Ολυμπιονίκης, ο Βρετανός Άντι Μάρεϊ.