Γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους από 15 Ιουλίου: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τι ισχύει για τους ανήλικους

Ανοίγουν τις πύλες τους τα ανοικτά και κλειστά γήπεδα και στάδια της χώρας από 15 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περαιτέρω χαλάρωσης των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, που ανακοίνωσαν το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τους δύο υπουργούς, οι θεατές επιστρέφουν από τα μέσα του ερχόμενου μήνα στα ελληνικά γήπεδα, μετά από 1,5 χρόνο απουσίας. Η είσοδος ωστόσο θα επιτρέπεται όπως έγινε γνωστό, μόνο για όσους πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού τους, δηλαδή έχουν κάνει και τις 2 δόσεις και έχουν περάσει 14 ημέρες από τη δεύτερη.

Αγώνα από κοντά θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν και όσοι έχουν “περάσει” κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο και οι ανήλικοι, οι οποίοι θα προσέρχονται προσκομίζοντας self test, το οποίο θα βεβαιώνεται από γραπτή δήλωση του γονέα που τους συνοδεύει. Για όλους ανεξαιρέτως τους θεατές, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Παράλληλα, η πληρότητα των γηπέδων δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 85%.

Τα γήπεδα στη νέα δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν εντάχθηκαν μόνο στους αμιγείς χώρους. Δηλαδή, ο ιδιοκτήτης και ή ο διαχειριστής του γηπέδου δεν θα μπορεί να δηλώσει το χώρο ως “μεικτό”. Συνεπώς σε αυτά, δεν θα μπορούν να εισέρχονται όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δηλώνουν έτοιμοι για τα νέα μέτρα
Πλήρως προετοιμασμένοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων, δηλώνουν οι δύο “αιώνιοι” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ανακοινώσει ήδη από το Σάββατο πως θα δέχεται μόνο εμβολιασμένου φιλάθλους.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέφερε με βάση πληροφόρηση που είχε από την Πολιτεία πως η είσοδος στα γήπεδα θα γίνεται μόνο από φιλάθλους που ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

1. Πλήρως εμβολιασμένοι

2. Όσοι έχουν νοσήσει του τελευταίους 6 μήνες και είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 14 μέρες πριν την είσοδό τους στο γήπεδο.

Παράλληλα, επισήμαιναν σε αυτήν πως:

-Οι φίλαθλοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για εμβόλιο μιας δόσης σε ημερομηνία μεταγενέστερη, μπορούν να προμηθευτούν διαρκείας ή εισιτήριο αλλά θα πρέπει για να παραλάβουν το διαρκείας τους και να εισέλθουν στο γήπεδο να έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εμβολιασμού.

-Οι φίλαθλοι που έχουν νοσήσει πρέπει να φέρουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό και κατά την προμήθεια του διαρκείας τους και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναθηναϊκός. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα είχε σημειώσει πως “η είσοδος θα αφορά μόνο εμβολιασμένους φιλάθλους και ήδη προετοιμαζόμαστε στη νέα πραγματικότητα τόσο σε ότι αφορά τα διαρκείας που θα τεθούν προς διάθεση για τον κόσμο μας όσο και για τα εισιτήρια”.