Αναστέλλεται το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Super League

Με εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, την Κυριακή 1 Μαρτίου δεν θα διεξαχθούν οι αγώνες  Πρωταθλήματος.

Ο Υφυπουργός παράλληλα, τόνισε πως την επόμενη Τετάρτη, θα συναντηθεί εκ νέου με τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να συζητήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δίνοντας ουσιαστικά μια ακόμα ευκαιρία στις ΠΑΕ, να λύσουν το σοβαρό ζήτημα της βίας στα γήπεδα.

Ταυτόχρονα, δίνοντας έμφαση, δήλωσε πως τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η Κυβέρνηση δεν θα δείξουν καμία ανοχή στο θέμα αυτό.

Τι προηγήθηκε:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου ο κ. Κοντονής είχε συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα με τον Γ’ Αντιπροέδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, τον Προέδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο και τον Πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Σπύρο Καλογιάννη, στους οποίους και ανακοίνωσε τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από ‘δω και πέρα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διακοπή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα -όχι για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά έως ότου επιβεβαιωθεί η πρόθεση των ομάδων να τηρήσουν τις σχετικές δεσμεύσεις.

Βγαίνοντας απ’ τη συνάντηση ο Υφυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο θέμα της αναστολής, αρκούμενος να πει τα εξής: «Εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι στη δυσάρεστη θέση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε λίγο θα συναντήσω και το Προεδρείο του ΠΣΑΠ και στις 18:00 τον Πρωθυπουργό και κατόπιν θα κάνω ανακοινώσεις που θα είναι προϊόντα αυτών των συναντήσεων».