Παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό σκιφ Στεργιάκας-Καλανδαρίδης!

Ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιωάννης Καλανδαρίδης αναδείχτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο διπλό σκιφ, για πρώτη φορά στην κατηγορία κάτω των 23.

Το ελληνικό δίδυμο πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Πόζναν, τερματίζοντας σε 6:13.13, μετά από μια συναρπαστική κούρσα.

“Οι συνθήκες ήταν καλές σήμερα και περιμέναμε ότι θα διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε την τέλεια κούρσα για να κερδίσουμε το χρυσό. Είμαστε χαρούμενοι κι ελπίζουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια και στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης” είπε ο Χρήστος Στεργιάκας αμέσως μετά τον τελικό.

Οι Αναστασία Βόντζου και Θωμαϊδα Εμμανουηλίδου πήραν την τέταρτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος τερματίζοντας σε 7:00.45.

Την τέταρτη θέση κατέκτησε και το αντίστοιχο βαρύ πλήρωμα των γυναικών με τις Αννέτα Κυρίδου και Σοφία Ασουμανάκη.

Στον μικρό τελικό του σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών η Μαρία Πέργουλη πήρε τη δεύτερη θέση με χρόνο 7:49.99 ενώ στον αντίστοιχο των αγοριών ο Νίνος Νικολαϊδης ήταν πέμπτος με 7:17.01.

Η τετράκωπος άνευ των κοριτσιών με τις Δήμητρα Τσαμοπούλου, Ιωάννα Μπιτζιλέου, Μαργαρίτα Γεωργούδη και Αθηνά Αγγελοπούλου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του μικρού τελικού με χρόνο 6:35.22 ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των αγοριών με τους Γραμμενιάτη-Ντινενή ήταν έκτο στο μικρό τελικό με 6:29.92

Με πληροφορίες από sport24.gr