Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού έναντι του Ολυμπιακού αφιερωμένη στον Παύλο Γιαννακόπουλο (73-58)

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη στη… σκιά της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας νίκη αποφασιστικής σημασίας με 73-58 και μαζί το προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Ολυμπιακό να προηγείται 9-8 με το τρίποντο του Σπανούλη που ήρθε ως απάντηση στο σουτ του Λοτζέσκι. Από εκεί και πέρα, οι «πράσινοι» με τους Ρίβερς, Σίνγκλετον και Καλάθη να σκοράρουν έτρεξαν σερί 10-0 και προηγήθηκαν 18-9, ενώ τα τρίποντα των Ουίλτζερ και Σπανούλη έφεραν το 18-15. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 19-15 με τον Καλάθη να ευστοχεί σε μία βολή μετά το φάουλ, αλλά και την τεχνική ποινή που χρεώθηκε στον Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι και μείωσε 19-18 και 22-21 με τον ΜακΛιν να παίρνει τις επιθετικές προσπάθειες. Ακολούθησε ένα επί μέρους σκορ 8-3 για τον Παναθηναϊκό με πόντους των Γκιστ, Λεκαβίτσιους και Αντετοκούνμπο (29-22), ενώ ο Ρίβερς με ένα τυχερό τρίποντο πέτυχε το 32-24. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 38-28, το οποίο διαμορφώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Νικ Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να διατηρήσει το υπέρ του προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό πόντων και μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, την ώρα που ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε χωρίς ιδέες στο επιθετικό σκέλος. Μετά το 40-28 από τον Ρίβερς, απάντησε ο Σπανούλης, ενώ οι δύο ομάδες πετύχαιναν εναλλάξ πόντους με τους «πράσινους» να είναι άστοχοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μείωσε στους 7 (44-37) με τον Μιλουτίνοφ, ενώ με τα καλάθια του Τζέιμς και του Αντετοκούνμπο διαμορφώθηκε το 54-42 στο 30’.