FIFA: Υποψήφιος για την προεδρία ο Νταβίντ Ζινολά

Στις 29 Ιανουαρίου, αντίπαλος του Ζεπ Μπλάτερ, για τη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, (FIFA), θα είναι και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νταβίντ Ζινολά, 4ος υποψήφιος μαζί με τους Αλι Μπιν Αλ Χουσεΐν, (τρίτος γιος του βασιλιά της Ιορδανίας) και ο Γάλλος, Ζερόμ Σαμπάν.

Όσον αφορά τα όσα διαρρέουν πως δεν έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, εξαιτίας του ότι όλοι οι διεκδικητές του προεδρικού θώκου οφείλουν να έχουν ενεργό ρόλο στη διοίκηση του ποδοσφαίρου για τουλάχιστον δύο χρόνια την τελευταία πενταετία, δήλωσε:

“Είναι καιρός να ανανεωθεί το ο ποδόσφαιρο. Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο να εκλεγώ αλλά πρέπει να προσπαθήσω. Δεν θέλω να επικεντρωθώ σε αμαρτίες του παρελθόντος, το θέμα είναι το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά με τους φιλάθλους στο επίκεντρο. Το άθλημα ανήκει στον κόσμο, ο οποίος πρέπει να έχει φωνή. Θέλουμε διαφάνεια ώστε όλοι να ξέρουν που πηγαίνει κάθε δολάριο. Το τολμώ γιατί νομίζω πως μπορώ να κάνω τη διαφορά”.

Νταβίντ Ζινολά

Ο Γάλλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του έχοντας κάνει στο παρελθόν σπουδαία καριέρα στις Παρί Σεν Ζερμέν, Νιούκαστλ και Τότεναμ, ενώ παράλληλα εργάστηκε ως ηθοποιός και μοντέλο.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε 17 συμμετοχές στην εθνική Γαλλίας ενώ είχε κάνει σπουδαία καριέρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για τέσσερα χρόνια (1991-1995), πριν περάσει τα στενά της Μάγχης για επίσης σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της πρέμιερ λιγκ. Στην Αγγλία αναδείχθηκε δύο φορές καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος φορώντας τις φανέλες της Νιούκαστλ (1995-97) και της Τότεναμ (1997-2000), για να κλείσει την καριέρα του αγωνιζόμενος στην Αστον Βίλα (2000-02) και στην Εβερτον (2001-02).