Άξιζαν περισσότερα... Ήττα της Εθνικής από το Βέλγιο (video)

Η Εθνική Ελλάδας πάλεψε, έχασε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, κράτησε για 70 λεπτά το Βέλγιο μακρυά από την εστία του Καρνέζη, όμως γνώρισε την ήττα με 1-2 στο “Γ. Καραϊσκάκης” και πλέον φαντάζει δύσκολή ακόμα και η κατάκτηση της 2ης θέσης.

Στο 17′, ο Σταφυλίδης έπιασε έναν πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά το δοκάρι στέρησε ένα υπέροχο γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο οι Έλληνες διεθνείς είχαν μπλοκάρει τους Βέλγους και ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο.

Στο 70ο λεπτό, το Βέλγιο άνοιξε το σκορ ύστερα από σουτ του Βερτόχεν. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζέκα ισοφάρισε για την Ελλάδα, όμως οι Βέλγοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα στο 75ο λεπτό με την κεφαλιά του Λουκάκου. Οι Βέλγοι μετά το σημερινό αποτέλεσμα κατέκτησαν και μαθηματικά την πρώτη θέση και προκρίθηκαν στα τελικά του Μουντιάλ.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης (85′ Μπακασέτας), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68′ Λυκογιάννης), Σάμαρης, Φορτούνης (89′ Βέλλιος), Δώνης.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Φερτόνχεν, Φελαϊνί (89′ Ντεντόνκερ), Ντεμπελέ (74′ Εντέν Αζάρ), Μενιέ, Καράσκο (79′ Σαντλί), Μέρτενς, Ντε Μπράινε, Λουκακού.

Γκολ: 73′ Ζέκα / 70′ Βερτόνχεν, 75′ Λουκακού