Πρώτη στο Diamond League Ρώμης η Στεφανίδη - Συγχαρητήρια από Τσίπρα και Μητσοτάκη

Για ακόμη μία φορά η Κατερίνα Στεφανίδη απογειώθηκε, σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο και κατέκτησε την πρώτη θέση στο Diamond League της Ρώμης .

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ ξεπέρασε με την πρώτη της προσπάθεια τα 4.85 και σημείωσε την καλύτερη επίδοση του 2017 και την κορυφαία δική της τη φετινή σεζόν. Πήρε έτσι πανηγυρικά την πρώτη θέση στον αγώνα, ενώ η συγκεκριμένη επίδοση είναι ένα μόλις εκατοστό κάτω από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ.

Στη συνέχεια, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης δοκίμασε να ξεπεράσει τα 5.07 και να καταρρίψει το 5.06 της Γέλενα Ισινμπάγεβα, όμως δεν το κατάφερε σε καμία απ’ τρεις προσπάθειες που επιχείρησε στο συγκεκριμένο ύψος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειες της στα 4.65, τα οποία και πέρασε με την πρώτη, όπως και τα 4.75.

Τη δεύτερη θέση κέρδισε η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4.75, ενώ με την ίδια επίδοση η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο, η Νεοζηλανδή Ελίζα Μακάρτνεϊ, ήταν τρίτη.

Τα συγχαρητήρια του για την σημερινή, καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο, της χρυσής Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, στη Ρώμη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Twitter.

 

 

 

Αλλά και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, τονίζοντας πως κρατά την Ελλάδα ψηλά στους αιθέρες.