Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Όλα τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής

To 7o συνεχόμενο και συνολικά το 44o πρωτάθλημα της ιστορίας του, κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά στον αγωνιστικό χώρο, το τρόπαιο της φετινής σεζόν.

Στα πλέι οφ, θα αγωνίζεται η ΑΕΚ. Ο “δικέφαλος” νίκησε στην Λιβαδειά τον Λεβαδειακό με 2-0, σκαρφαλώνοντας στην 4η θέση, ενώ από την άλλη οι Βοιωτοί αποχαιρέτησαν την μεγάλη κατηγορία.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη με 1-0 επί του Ατρομήτου. Οι “πράσινοι” ωστόσο, είδαν τον Κάρλος Ζέκα να αποχωρεί τραυματίας από το ματς, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Κρήτη με 3-1 τον Πλατανιά.

Η Κέρκυρα επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου, με τον Παναγιώτη Κόρμπο των φιλοξενούμενων, να τραυματίζεται στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο για ρήξη χιαστών, πράγμα που σημαίνει ότι ο έμπειρος αθλητής, θα μείνει τουλάχιστον 6 μήνες εκτός δράσης.

Την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα εξασφάλισε σε αγωνιστικό επίπεδο ο Ηρακλής, που κέρδισε 2-1 τον Παναιτωλικό. Σε περίπτωση όμως που δεν καταφέρει να εξασφαλίσει άδεια για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, τότε θα υποβιβαστεί στην Football League.

Στα “μεγάλα σαλόνια” θα αγωνίζεται και την νέα σεζόν η Λάρισα, που νίκησε με 1-0 την Ξάνθη. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Ραζβάν Λουτσέσκου στο πάγκο της ακριτικής ομάδας, καθώς όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα.

Μετά το τέλος του υπήρξε ένταση ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο της Λάρισας, Αλέξη Κούγια και τους οπαδούς των “βυσσινί”. Μάλιστα, στην συνέντευξη Τύπου, ο γνωστός ποινικολόγος είχε επεισόδιο με δημοσιογράφο, τον οποίο φέρεται να έπιασε από τον λαιμό.