Ο Κώστας Μήτρογλου έσπασε το ρόδι στο Γ. Καραϊσκάκης

του Δημήτρη Μώρου

Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε ποδαρικό με το δεξί στο Γ. Καραϊσκάκης και ο Ολυμπιακός πήρε δύσκολη νίκη σκορ 2-1 επί του μαχητικού Πλατανιά στην ανατολή του 2015. Ο διεθνής φορ των Ερυθρολεύκων έσωσε την παρτίδα στο 73΄καθώς με δικό του γκολ (έφθασε τα 8 στο πρωτάθλημα) η ομάδα του Μίτσελ πήρε το τρίποντο και παρέμεινε έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μία αγωνιστική πριν από τη λήξη του α΄ γύρου.

Ο Μήτρογλου πέτυχε το γκολ της νίκης, ωστόσο στάθηκε άτυχος γιατί αποχώρησε τραυματίας στο 85΄.

Ο Ολυμπιακός δεν έπεισε με την απόδοση του και σε ακόμα ένα ματς η άμυνα ήταν ο αδύναμος κρίκος. Χωρίς ρυθμό στο παιχνίδι τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με ατομικές ενέργειες να ανοίξουν την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων. Αν δεν υπήρχε ο Τσόρι Ντομίνγκες (ψηφίστηκε MVP της συνάντησης) οι Πειραιώτες θα είχαν σοβαρό πρόβλημα στην οργάνωση και την ανάπτυξη του παιχνιδιού του.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά της συνάντησης και ο Πλατανιάς βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση και να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Τρεις φορές οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου δημιούργησαν προβλήματα στην Ερυθρόλευκη άμυνα. Την πρώτη φορά από λάθος του Μαζουάκου (προσπάθησε να κάνει ντρίμπλα μέσα στην περιοχή),ο Τσουράκης έκλεψε τη μπάλα, έπιασε σουτ όμως δεν βρήκε στόχο (7΄). Στο επόμενο λεπτό ο Τόρες αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 10΄ ο Τσουράκης επιχείρησε σουτ χωρίς να ανησυχήσει ο Ρομπέρτο ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός στην πρώτη επίσκεψη στην εστία του Ολιμπά πανηγύρισε την επιτυχία του γκολ! Ο Μαζουάκου έκανε συρτή σέντρα, ο Μανιάτης άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Εντινγκά με δεξί σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Πλατανιά:1-0 (17΄).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα και έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον πάλι Τσουράκη. Ο μεσοεπιθετικός του Πλατανιά βρέθηκε σε θέση βολής και προτίμησε να τροφοδοτήσει τον αμαρκάριστο Μιλούνοβιτς ο οποίος σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρίες με τους Μπενίτες (24΄), Μήτρογλου, Ντομίνγκες (28΄).Οι Ερυθρόλευκοι ήταν υποτονικοί και στο β΄ημίχρονο και το πλήρωσαν στο 50΄ .Σε συντονισμένη προσπάθεια των φιλοξενούμενων με τους Μιούνοβιτς (κάθετη πάσα), Τόρες (ασίστ), ο Αγκιλέρα έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο αλλαγές (Ντοσεβί, Ντουρμάζ) να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο επιθετικός, όμως τη μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Πλατανιάς με τον Τόρες. Ο επιθετικός της κρητικής ομάδας βγήκε μόνος του, όμως ο Ρομπέρτο με γρήγορη έξοδο απέκρουσε σωτήρια (72΄).

Στο επόμενο λεπτό χτύπησε ο Μήτρογλου. Ο φορ του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ντομίνγκες και από κοντά έγραψε το 2-1.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Γ. Κύζας (Δράμας). Κίτρινη κάρτα: Μπεριάν, Ιτού, Κουλιμπαλί. Ολιμπά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουάκου, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58΄Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μπενίτες (58΄ Ντοσεβί), Μήτρογλου (85΄ λόγω τραυματισμού Διαμαντάκος).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος) Ολιμπά, Δημήτρης, Μπανανά, Ιτούα, Κουλιμπαλί, Μαχαμάτ (79΄ Γουνδουλάκης), Αγκιλέρα, Τσουράκης (45΄ λόγω τραυματισμού Φιγκέιρα), Μιλούνοβιτς (60΄Μενδρινός), Μπεριάν, Τόρες,

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

http://www.tanea.gr/news/sports/article/5195485/o-kwstas-mhtrogloy-espase-to-rodi-sto-g-karaiskakhs/